Den 28 augusti 1985

publicerat i Allmänt;

Det började inte som det "skulle" den där lördagen 10aug för 28 år sedan. Jag hade ju läst "allt"som fanns att läsa och gått på kurs om graviditet och förlossning. Nu hade jag gått över tiden nästan två veckor och hade fått tid för "igångsättning" på måndagen. Hade haft kraftiga förvärkar i flera veckor.
Så inträffar det som inte fick inträffa. En blödning! "Kom in genast" sa barnmorskan i telefon. "Du måste ligga ner men du får inte ta ambulans."
Oroliga blivande föräldrar fick efter undersökning reda på att inget var akut, här skulle födas "normalt". Nu skulle vi praktisera allt vi lärt på kursen. Men inga kurser eller böcker kan beskriva hur det känns att föda barn. Hur det känns att ha dubbla värkar, en stor kraftig "våg" och en mindre hela tiden i tolv timmar. Men det är samtidigt en positiv kraft i det hela...fortsätt...vidare, vidare...förutom då jag plötsligt kände att "nej, nu räcker det, nu vill jag åka hem".
Radion var på i förlossningsrummet och någonstans i fjärran uppfattade jag nyheten att trubaduren Fred Åkerström var död.
Den blivande pappan hjälpte mig att andas. Han andades nog mer än jag för han var alldeles hes efteråt! Överhuvudtaget skötte han sig mycket bättre än vad jag gjorde tydligen för när sonen äntligen var född sa barnmorskan att "pappan varit så duktig"..men jag då?
Jag såg inte när sonen kom ut. De hade dragit fram spegeln så att jag skulle kunna se. Men när det var dags hade jag en barnmorska som låg på min mage och spände bandet och tryckte för "nu skulle det här barnet ut"!
Lyckan när man äntligen får möta sitt barn, titta och känna, den går inte att beskriva i ord...<3
Nu är min son en stilig man på 28 år som snart ska bli pappa...
Varje barn är ett mirakel <3
Nu har våra vänner från Gotland varit här och åkt igen. Det känns tomt efter dem! Saknar dem så...
Solen tittar fram idag igen så nu börjar det kännas som "vanligt" igen denna sommar. Tänk vad bortskämd man är :) Tacksam för alla solstrålar!

Bilden visar en av alla de vackra pilträden i Avesta

https://cdn3.cdnme.se/2449527/7-3/pic_52061af49606ee4846687622.jpg">https://cdn2.cdnme.se/2449527/7-3/pic_52061af49606ee4846687622.jpg" class="image">

Kommentera inlägget här :