Fixardagsväder

publicerat i Allmänt;

Det är "fixardagsväder". Mulet men uppehåll. :)
Maken röjer ute, jag röjer inne. Det låter mer om maken än om mig. Iklädd arbetsställ, hjälm, hörelskydd röjer maken i skogskanten. Det behövs! Hårt arbete men han ser ut att trivas. Det är ju ett arbete där man snabbt ser tydliga resultat!

Min röjning märks mindre men är också nödvändig. Kläder, skor, böcker, tidningar, glas, muggar, bananskal mm har en förmåga att breda ut sig och ligga/stå på fel ställen efter en lång rad heta solskensdagar... När jag röjer hittar jag spår efter sommarens aktiviteter. I gamla stugans sovrum ligger det skumgummibitar...från en sönderbiten kudde...det svartvita kuddmonstret var igång för några veckor sedan...Sonen och jag gav upp när hunden för femtioelfte gången angrep min huvudkudde. Vi bestämde oss för att ignorera honom. Vi gick ut ur rummet och stängde dörren efter oss. Det brukar hjälpa... Inte denna gång. Efter en stund kikar sonen in för att kolla läget. Jag hör honom stöna ett "o, nej"...Sen ser jag....hela min säng och hela hunden är täckt av små små gula skummgummibitar!!!
Efter utskällning av hund kommer dammsugaren fram. På golvet ligger en gulprickig hund och skäms. Son och make har svårt att hålla sig för skratt. Jag skrattar inte, jag är förbannad! Tydligen sög snabeldraken inte i sig alla bitar, konstaterar jag nu. Och skrattar lite åt minnet...;))

Idag har hunden bestämt sig för att följa mig även om jag springer från hus till hus. Han tittar på mig och jag ser vad han tänker: "Kan du inte vara stilla på en plats en längre stund så att jag kan få sova i lugn och ro"...

I morgon kommer gäster. Ser fram emot detta. :) Ytterligare en anledning att få ordning på torpet. :) Även om gästerna har "sitt boende med sig" - husbil! - vilken praktisk uppfinning! :)

Jag känner att jag försöker bli vän med mig själv idag. Med en kropp som värker och en bristande energi. Men ska ju inte fajtas med värken man ska acceptera läget, säger de som vet. Lättare sagt än gjort säger jag... Men visst underlättar det om man kan tänka: "Okey, det är så här det är just nu"...
Sluta fred med sig själv...så svårt...

I skogen lyser det rött :) Lingontid.

Kommentera inlägget här :