Kolla på webben först!

publicerat i Allmänt;

Lördag 17 augusti
Vi kämpade emot i det längsta, jag och maken. En dag till och sen nästa dag också...men till slut gick det inte längre....vi var tvungna att byta ut "kortbyxor" mot jeansen igen....;) Vädrets makter... Jeansen känns trånga och skaver...men man vänjer sig ;))
Maken och sonen har åkt iväg för att köpa ny TV. Har den gamla gått sönder? Svar: nej...Men ni förstår den är 7 (!) år gammal! Då "måste" den bytas ut! Så klart! Eller? För den manliga delen av familjen är det en självklarhet. Den kvinnliga delen, dvs jag, förstår ingenting. Jag är nöjd med den gamla. Förstår mig ändå inte på alla dessa nya finesser...Kan jag se "mina" program är jag nöjd. Hopplöst omodern och tekniskt omedveten som jag är.
Men jag har satt villkor: den nya får inte vara för stor! Jag ogillar att en TV dominerar i ett rum. Att man kommer på besök och det första man ser är den stora TV:n... Vi får väl se vad de kommer hem med...;)
Mer nödvändigt är en ny soffa och ett nytt soffbord... Båda är utslitna. Soffan är direkt farlig för ryggen och soffbordet håller på att äta upp sig självt...Det ska bli nytt där också men TV:n är mer akut för nu, just nu, är det extraerbjudande... Och jag böjer mig för majoriteten ;)
Nu har "grabbarna" kommit hem. Med ett "jättepaket"... Förvånade konstaterade de att apparaten var 2000 kr dyrare i affären än på webben....Efter påpekande fick de den för webb-priset. "För det är alltid webb-priset som gäller!" Så då vet ni det. Kolla alltid webben först! :)
Har ni sett bilder på olinguiten? Forskarna har hittat ett nytt rovdjur i Ecuador och Colombia. Den ser ut som en blandning mellan nallebjörn och tamkatt. En söt lurvboll som helst äter frukt :)
Moder Jord slutar aldrig fascinera. Vi trodde väl att allt var upptäckt redan men icke :)
Nu är kaffe farligt igen. I stora mängder kan det förkorta livet... Vad ska man tro? Nyss var det nyttigt med kaffe...
Och bananerna är besprutade även innanför skalet...
Men det finns ju ekologiska alternativ!
"Det finns inget så farligt som att leva. Man kan dö av det", som min pappa brukade säga.
Sommaren är inte slut! Nästa vecka stabiliseras vädret och det blir sol i hela landet och temperaturer omkring + 21 grader. :) Låter perfekt tycker jag som gärna väntar med höstmyset ett bra tag till!
Så summan av kardemumman:
Njut av solskenet, ät ekologiska bananer och drick högst 4 koppar kaffe om dagen så ordnar sig nog det där med livet :)
Och visst ja, kolla alltid på webben först! ;))
På promenad:

Kommentera inlägget här :