Kruttanter

publicerat i Allmänt;

Det kom moln. Ur molnen kom regn. Den torra marken och de torra växterna fick äntligen lite vatten. :)
Gotland har fått skyfall och så var det visst några tromber I Halland.Verkar vara ett nyckfullt väder...
Här regnar det lite "lagom"...än så länge i alla fall...

Vi är åter i stan. I morgon får vi gäster. Kändes bättre att ta emot dem här än i torpet. Här finns rinnande vatten och toaletten går att spola... Efter kontakt med "proffs" har vi insett att det inte är vattnet som sinat. Det är något fel på pumpen eller slangen eller något sådant...På torsdag vet vi mer...Kanske bör vi byta ut vår högljudda "trotjänare" mot en modernare och förhoppningsvis tystare variant ;)

Snart åker vi till Avesta. -"Avesta?", säger folk och ser frågande och förvånade ut. -"Avesta, varför just Avesta? Vad ska du där och göra?" Jag svarar då att jag ska på en utställning, Avesta Art. Bara för att betona att det finns kultur i Avesta. ;) Sen berättar jag att den viktigaste anledningen är att jag ska träffa en gammal vän. Vi har inte träffats sen våra barn var små.
"Jaha", säger folk, lite mer förstående. Sen så visar det sig att få vet vart Avesta ligger! Stackars Avesta!
Ska berätta mer om Avesta efter mitt besök ;))
Avesta ligger förresten i Dalarna...;)) Vid vackra Dalälven.

Jag gillar "kruttanter". Mammas kusin som vi hälsade på i Hälsingland förra veckan är en sådan. Hon är 87 år. Har problem med att gå. Men kvicktänkt och rolig med gott minne. Vi hade bestämt att vi skulle gå ut och äta. Men hon hade lagat en massa god mat och en god cheesecake till dessert. Sen åkte hon med och guidade oss i Färila och Järvsö. Det var en mycket varm dag och när vi lämnade henne för att åka hem tänkte vi att hon måste vara helt slut. Nästa dag ringde mamma och frågade hur hon mådde efter vårt besök. Trött? Inte hon inte! Efter att vi åkt hem blev hon bjuden på grillfest och kom inte hem förrän halv 11 på kvällen...:)
Jag önskar att jag också får vara en kruttant vid sån hög ålder! Fast hur det ska gå till vet jag inte, jag är ju inte alls någon kruttant nu... ;)

Var rädda om er! Ni är värdefulla!

Min "ateljé" i torpet med nya och gamla alster:

Kommentera inlägget här :