Charmigt och slitet

publicerat i Allmänt;

Stora klockan i "salongen" slår ett dånande slag. 13.30.
Jag ligger på sängen i stora, gamla husets sovrum. Hunden ligger på golvet och andas lite tungt. Han är inte helt nöjd med situationen. Dörren är stängd. Han har inte kontroll! Kontrollfreak där!
;) Han hör hur maken stökar i köket där nere. Vad gör han? Jag öppnar dörren och släpper min "fånge" loss.
Ungdomarna har åkt till Furuvik. Det blev så tyst och stilla när de åkte. Både rofyllt och lite tråkigt.
Jag älskar det det här gamla huset. Torpet. Byggt i början på 1920-talet. Ett stort kök och "salong" på nedervåningen. Ett sovrum uppe. Numera är det två rum uppe. Det som förr troligen var förråd är sedan tidigare ägare ett sovrum till. Vi kallar det för blå rummet eller lekrummet. Man kan sova där men framför allt är rummet fyllt med gamla leksaker. Våra barns, makens, mina och en del ännu äldre saker. Här har våra barn och deras gästande kamrater och kusiner haft mycket kul. :)
Och nu är en ny generation på gång ;)

Gamla hus andas. Där blir lagom svalt under somrarna. Man sover så gott i sovrummet :)
Men vi skulle inte kunna vara här året runt om inte lilla stugan fanns. Byggd i början av 80-talet. Väl isolerad och indraget vatten. Begränsat utrymme men vi har t o m firat jular med julgran där. Vi har pusslat och pysslat och möblerat om alltefter behov. Nu har tiden satt sina spår. Riktigt gamla hus kan bli "charmigt slitna" men åttiotalshus slits inte lika charmigt...Så att börja rusta ska vi nog göra...någon gång...snart...;)

Blev glad när jag möttes av en positiv rapport från Unicef på Fb idag: "Sju länder i Afrika har halverat antalet nya fall av barn som smittas med hiv."
:))
Det händer positiva saker i världen! Hjälp når fram! Ingenting är totalt hopplöst! <3

Fånga dagen <3

Kommentera inlägget här :