Skurar ;)

publicerat i Allmänt;

Vädret? Jo, tack, rätt som det regnar kommer det en skur...
Inget lyckat student eller skolavslutningsväder...hoppas att alla elever har det bra och kul ändå!
"Inget hundväder heller", tycker vår jycke och somnar om. Han har gömt ett tuggben vid syrenbuskarna...men det är en hemlis...;)

Skolavslutningar. Mina barn hade alltid dem utomhus. Så vi har svettats, varit dyngsura, frusit oss blåa men det har alltid varit fint och stämningsfullt ändå :) "Den blomstertid nu kommer" och intet öga torrt. Alla så finklädda. Spända och glada. Men det låg ändå ett vemodets skimmer över det hela. Alla skulle inte träffas igen till hösten... Men sommaren, den "evighetslånga" låg framför dem...alla förväntningar och förhoppningar...Som vuxen minns man känslan från sina egna avslutningar. (Märkligt, då var det alltid fint väder...eller?)
Läste för första gången Blondinbellas blogg igår. Hon skrev om sin systers avslutning på Margaretha-skolan. Den skola min yngste son gick på. En föräldradriven friskola som min man och jag var med om att starta. Med Reggio Emilia-pedagogiken som grund. Det var slitsamma, intensiva år. Jag jobbade också där. Men även om det ibland var tungt så var det värt det. Det var så mycket som var positivt! Och känslan av att varit med om något stort och fantastiskt är något vi bär med oss. Sonen är nu tacksam för att han fick gå just där. Han har haft nytta av det speciella "tänket" i sina fortsatta studier.
Jag önskar att det i debatten om friskolors vara eller inte vara handlade mindre om skolor som drivs av företag med vinstintresse (vilket jag personligen inte är så förtjust i)och mer om de personal- och föräldradrivna friskolorna. Om engagemanget och kampen för att få välja en pedagogik som man tror på till sina barn. Det bästa betyget en skola kan få av sina elever det är väl: "Det bästa med skolan är att här får man vara den man är."...:))
Vill tillägga att min äldstes son skolgång inom den kommunala skolan också var jättebra! :)) Jag är tacksam för detta! Och jag beundrar alla fantastiska lärare som orkar vara kvar år efter år...

Hoppas att alla, stora som små, får en underbar sommar. Solen och värmen kommer alltid tillbaka <3

Och kom ihåg: Avslut är också början på något nytt ;)

Kommentera inlägget här :