Att gå på vatten

publicerat i

En strålande Påskafton! Solen värmer från en blå himmel. När maken och hunden går på morgonpromenad ser de ett stort antal rådjur.
Under nästa promenad är jag med och då upptäcker vi till vår stora glädje att nu går det att ta sig ner till sjön. Äntligen! Snön bär och isen bär. Vi tar oss en riktig långpromenad på den snöbeklädda isen. Det är något av det bästa jag vet, att "gå på vatten". Det är en sån frihetskänsla! Och denna dag är bedårande vacker. Det är väldigt mycket rådjursspår på sjön. Hunden har fullt upp med att nosa och följa spåren som går härs och tvärs på isen.
Vi njuter alla tre. Andas in den friska luften. Aaa!!!! På tillbakavägen möts vi av sonen som äntligen pallrat sig ur sängen. En överlycklig vovve springer honom till mötes.

Takdropp och fågeldrill! Tackar man inte nej till! I övrigt ser det ut som om det vore januari... Känns konstigt att ställa om till sommartid...men det är visst dags nu...vi tappar en timme som vi får igen i höst...

"Smält min is,
låt min snö
gå i tö",
suckade vintern till våren.

"Kanhända, kanhända om solen vill,
vi vänta väl ännu en månad till,
så kanske det sker", sjöng våren.
- Gustaf Fröding

Sitter här vid bordet och skriver. Framför mig ligger påskägg fulla med godis. Jag kommer nog att få ont i magen...;)

Igår pratade sonen och jag om gamla påskminnen. När sönerna var små ordnade jag med Påskäggssökning till dem på Påskaftonsmorgon. Som hjälp i sökandet fick de lappar med verser på rim som ledde dem till nästa gömställe där det fanns ännu en lapp med en vers osv tills de hittade de gömda äggen! De hade att göra ett tag ;)
Men det var en kul lek!

Mina tankar vandrar idag iväg till en fin vän vars mor idag somnat in. Frid och ljus min vän. Styrkekram.

Denna Påskafton vill jag hylla Livet. Och som en symbol för livet passar ägget, tycker jag. Tacksam över att jag lever <3
GLAD PÅSK

Kommentera inlägget här :