HA DET GOTT!

publicerat i

Fick ett kort ända från Cuba igår. Från äldste sonens flickvän. Hon skrev det den 10 januari. Det poststämplades den 16 februari och anlände till vårt postfack den 21 mars... Bättre sent än aldrig ;) Men i dessa tidevarv när allt ska gå så fort fort blir man lite förvånad. Livet på Cuba kanske går lite långsammare än här? Troligen bara nyttigt :)
Kul att få kort i alla fall. Fick ett påskkort häromdagen också. Trevligt! Många år sedan sist, tror jag. Och väldigt längesedan jag själv skickade påskkort.

Jag är allvarligt talat väldigt trött på vädret. Idag är det "aprilväder", ömsom sol ömsom snö. Men alldeles för kallt för att vara i april. Alldeles för kallt för att vars i mars också för den delen....Allting är vitt vitt vitt....förutom påskriset med fjädrar som snälla grannar ställt ut utanför sina ingångar. Fjädrar i gult, orange, grönt och turkos lyser upp allt det vita. Turkosa fjädrar! Det har jag inte sett förut men åh, det skulle jag vilja ha på balkongen :) Istället för höstljungen som tröttnat på temperaturväxlingarna och definitivt sett sina bästa dagar.

För att värma kropp och själ dricker jag en varm kopp choklad och tänker på värmande ord:
Ett varmt leende
En gassande sol
En solstol
En värmande pläd
En varm kram
En bastu
En värmande sprakande brasa
Ett varmt bad
En rykande het soppa
Ett omtänksamt ord
......

Kom att tänka på en gammal barnvisa. Nynnar lite och skriver. Kommer ni ihåg?
"Snälla sol vill du lysa,
så vi alla slippa frysa.
Skin på far och mor
och på syster min
skin i stugan in.
Gå ej bort ifrån oss än
och lys i morgon klar igen.

Kära sol vill du skina
med de klara strålar dina
skin på folk och fä
över gräs och trä
över björk och al
över berg och dal
över fjäll och strand
och lys oss in i ljusets land."

Undrar vem som skrev den?

Man kanske ska klappa sin hund? Det lär visst vara bra för både mig och hunden. Oxytocin frigörs och vi blir lugnare, sägs det. Skaffa en hund och bli mindre stressad läste jag i tidningen nyss...nja, jag vet inte jag...just den här hunden gör mig ganska uppstressad ibland...;) Men han är ju ingen "vanlig" hund som man kan dressera och som reagerar efter "handbokens" tips... Men han är väldigt go att klappa när han har sina lugna stunder ;)) Som just nu när han ligger och sussar på golvet i solskenet.

Fredag! Värm dig med fredagsmys. Krama en vän, klappa en katt eller en hund, mys i soffan, häll upp ett varmt bad, ät något gott och drick något varmt, ring en vän.... Ha det gott!!!


Kommentera inlägget här :