Tupplur och sädesärlor

publicerat i

Det bästa med torpet är att här alltid finns något att göra men nästan alltid aldrig något akut eller "måste". :)
Som just nu när jag sitter ute i solstolen och bara njuter av våren. Av fågeldrill, humlesurr, trädsus. Av vitsippor,sol, lätta moln....Hunden har klokt nog lagt sig i skuggan och sover. Sonen chillar i solstol och maken sitter på trappan och tar igen sig. Livet är lugnt och skönt. Just Nu. Just Här.
Jag känner mig Rik!

Tog med mig en bok ut. "Konsten att göra ingenting" av Lena Katarina Swanberg. Den är så bra. Vi lever i en märklig tid när man kan skriva en hel bok om detta ämne ;)) Skulle vilja citera hela boken men får nöja mig med några få citat. Och rekommendera er att läsa boken :)
Ett kapitel handlar om vår ständiga fixering vid prestation. Om svårigheten att ta det lugnt. "Det är gott för människan att stilla sig." "Tupplur är ett trevligt ord. Det betyder att man lutar sig lite." :))
Jag tycker om rubriken"Allt vi vet finns inte ord för." Och meningen: "Allt i tillvaron låter sig inte mätas."
Under rubriken "Konsten att strosa":
"Ha inget ärende. Bara gå."
I kapitlet om "konsten att leva långsamt" skriver hon om att människor förr reste utan brådska och stannade längre när de väl kommit fram. "När Karl XII kom hem till Stockholms slott igen efter sin vistelse i Turkiet och den berömda kalabaliken i Bender, hade han varit borta i närmare sex år. Och Carl von Linnés holländska resa varade i mer än tre år. Med vårt sätt att se levde kung Karl XII i exil och von Linné var bofast utomlands.
Men brådska var länge en otänkbarhet. Resandet måste anpassas till verklighetens villkor. Inställningen hos människor blev en annan när tid mättes i årstider, inte som nu i digitalt framplockade sekunder."

"I evighetens
perspektiv
är ögonblicket
som ett liv."
-Piet Hein

Tack Lena Katarina Swanberg för din fina bok!
Boken avslutas med detta citat av Carl Sandburg:
"Jag vet inte vart jag ska.Men jag är definitivt på väg."

Så passande ord för min livsresa just nu...och kanske för din?

Hunden har en förmåga att stilla sig och ta en tupplur....emellanåt...för att orka jaga ekorrar och gå på långpromenad och stjäla kuddar och....

Nu har de kommit! Sädesärlorna!!! De hade flyguppvisning på tak och gård idag. Som om de verkligen ville visa: "Vi är här nu!"

Kommentera inlägget här :