Mormors galgar

publicerat i Allmänt;
Det susar, det brusar, det dånar, det knakar i träden i dag. Blåst! Träden svajar i vinden och löven dansar ner på marken. Gräsmattan blir alldeles full med virvlande gula löv.
På sjön går det vågor. T o m "vita gäss" ;-)
Men solen skiner från en blå himmel. Vilken fin septemberdag. 


Sol ute, sol inne, men inte så mycket sol i mitt sinne. Önskar att det fanns en knapp att klicka på: "Bort med värken-knappen"... Tandvärk i hela kroppen idag. Efter en sömnlös natt. Det vore praktiskt med en laddare till kroppens batteri också. Behöver fylla på med energi....

Nu är det verkligen Höst! Igår fick båten komma upp på land för vintervila. Många fina sommarminnen med den ;-)


Ett annat sommarminne kom till mig idag när jag rensade en garderob i gamla stugan. Det var när min mamma skulle komma hit till torpet i juli som jag såg att det behövdes fler galgar i den garderob hon skulle få ha för sina kläder. Jag kollade i stora garderoben och konstaterade att där hängde tjockt med galgar. Nya plastgalgar, gamla rejäla trägalgar och så mormors galgar med plastband. De hängde huller om buller. "Det skulle nog vara kul för mamma att ha mormors gamla galgar", tänkte jag och tog ut en. I samma ögonblick yrde det galgar omkring mig. De ramlade ner framför mina fötter. Jag stirrade på dem. 
Samtliga var mormors galgar....
Jag tror min mormor tyckte att det var en bra idé ;-) Och så slapp jag sortera ut dem ;-)


Höstdagjämning igår. September börjar gå mot sitt slut. Snart oktober. Jag har en pirrig längtan dit....att få se mitt första barnbarn <3 Men man vet aldrig, kanske blir väntan inte så lång...

I kväll ska jag se på Björn Skifs när han forskar om sin släkt, sina rötter. Det ska visst finnas en "trollpacka" där i släkten ...;-)
<3


Kommentera inlägget här :