Del 1 och del 2

publicerat i Allmänt;
Del 1

När jag var liten och oroade mig för att det skulle bli krig, oroade jag mig framför allt för att "de" (fienderna) skulle förstöra Visby Ringmur...Kan skratta lite åt det idag men då var det på allvar. Alla mina somrar på Gotland har fått mig att "tokälska" den ön. Min barndoms somrar vid Tofta Strand. Och alla mina resor till ön senare under livet. Alla årstider. Tidigt förstod jag mycket av allt det speciella med ön. Och jag fascinerades särskilt av den medeltida staden, Visby. Och, ja, ringmuren...;-)

Risken och rädslan för krig minskade alltmer under mitt vuxna liv. Krig var sådant som hände i andra länder. Muren i Tyskland föll och hoten kändes allt avlägsnare. Krig blev till dataspel och underhållning i TV-serier och på film. 
I mitt fredsälskande och trygga land kunde inget hända...

Nu, 2014, marscherar nynazisterna på gatorna genom min stad...
I "demokratins namn"...
Kyrkklockorna ringer varnande...i stad efter stad...

Krig är inget dataspel, krig är ingen underhållning...det är dags att vakna nu och inse allvaret...

Vi har alla ansvar för nutid och framtid. Vi väljer! 

Basilika Blå. Vacker och doftar och smakar underbart :-)

Del 2

I gårdagens inlägg skrev jag om alla dessa fina citronfjärilar som flög omkring. Idag har jag bara sett en. Men den var desto närmare mig. Det var som om den verkligen ville "visa upp sig." Hm...tänkte jag, varför inte kolla dess budskap? Hämtade Solögas "Djurens Språk":
"Var lugn. En ny dag innebär en ny början. Min gåva till dig är att få en ny start."
❤️
Underbart att läsa dessa ord nu när jag är inne på fjärde dagen med feber och trötthet. En ny start! Härligt!

Kanske kan de orden betyda något för dig också? 
Hösten är ju lite av en nystart...ny termin, nytt läsår, nya kurser, nya projekt, nya idéer, nya insikter, nya arbetsuppgifter (kanske), nya krafter (förhoppningsvis) efter en fin sommar...,
Men även om man inte har nya krafter så inbjuder hösten till lugna promenader i "nyfärgad" natur och mysiga innekvällar med tända ljus...Rätten att "bara mysa" inträffar på hösten :-)


Hösten på ingång

Var rädd om Dig!
Du är Unik!
Du är Värdefull!
❤️

Kommentera inlägget här :