Eld och vatten

publicerat i Allmänt;
Jag befinner mig på distans från brandinfernot men röklukten når ända hit och ger en liten inblick i hur stort det är. Det är kusligt. Tänker på alla drabbade. Svårt att sätta sig in i deras situation. Alla de fantastiska som kämpar mot elden och alla som måste evakueras. Alla människor, alla djur, all natur...
Och så värmen som inte avtar utan tilltar. Regnet som inte kommer. Vindarna....

Här kom regnet, en kort stund regnade det. Jag gick ut och sträckte upp armarna mot vattendropparna. Vände upp ansiktet och lät vattnet skölja över mig...skönt! Äntligen! Temperaturen sjönk lite och röklukten försvann. Äntligen känns det lättare att andas! 

Nu handlar mina böner om regn till det eldhärjade området! 

Gårdagen var väldigt varm. En bit ovanför + 30 graderstrecket. Då kommer lyckan till oss i form av ett erbjudande om fika vid havet hos goda vänner. Vuxna, hund och lilla damen stuvade in sig i bilar och for iväg. Vid havet fläktade det skönt. Lycka!! 19 grader i vattnet. Jag badade fötter, ben och rumpa ;-) Det blir så när man sitter på en sten ute i vattnet och låter vågorna skölja över sig ;-) Hade ett fint samtal med en underbar vän. Därute på stenen och med utsikt mot hav och öar. Och bara ljudet av vågorna! En lisa för själen.


Nu har son och barnbarn lämnat oss för hemresa söderut. Saknar dem redan. Och ser framemot nästa besök <3

Mina tankar ilar hela tiden iväg till branden och jag uppdaterar mig ständigt. Jag har varit med om två bränder i mitt liv och har en väldigt stor respekt för eldens kraft. 

Må det befriande regnet komma!!! Nu!!!

All kraft och styrka till alla drabbade!
❤️
Gjorde en "gående meditation" igår kväll. Det var 25 grader varmt sent på kvällen och alldeles stilla. Himlen var så vacker. 

Avslutar nu med en liten fundering: Vad skulle du välja att ta med dig om du blev tvungen att evakuera, lämna hus och hem, helt enkelt fly...
❤️


Kommentera inlägget här :