Besök av en tax

publicerat i Allmänt;
Strax utanför grinden står den, en liten Solros. Den står naturligtvis där och lyser för att just vi ska få syn på den. :-)Vi blir så förvånade. Det är så många år sedan vi hade en Solros på vår gård. Måste vara ett frö från fågelmaten som slagit rot just där ;-)

Efter några intensiva dagar i stan är vi åter ute i skogen. Temperaturen är lägre men ännu är sommaren kvar. (Förutom allra längst upp i norr)

Idag lyckades jag fånga en bild på en Pärlemofjäril. Har sett den flera gånger under sommaren. Den är lite speciell. Den vänstra vingen är nämligen inte hel. Undrar om det är en defekt den alltid haft eller om den blivit skadad?Hur som helst är den i alla fall vacker och verkar inte ha några problem med att flyga. :-)
Allt är inte perfekt och allt följer inte den vanliga mallen ;-) Visst är det skönt att det är så! <3

Han kommer alltid väldigt tyst. Plötsligt är han bara här. ;-) Söta taxen Rulle. Han är ofta ute och springer lös på egen hand...Ibland hör man hans husse vissla på honom i en speciell visselpipa. Den visslingen bryr sig inte Rolle om. Men vår hund däremot kommer springande när han hör den pipan. Till Rolles husses förvåning, dyker "fel" hund upp ;-)
Idag ville inte Rolle gå hem så jag kopplade honom och tog en promenad hem till en tacksam husse ;-)
Sötnos! :-) Och en fin kompis till vår hund.

Under tiden som Rolle besökte oss dundrade det till i skogen bakom huset. Vi hade älgbesök också :-)


Det är en ganska kall kväll och det mörknar allt tidigare. Men jag gillar augusti.
Så här vackert var det efter solnedgången vid sjön igår kväll. Guld på himmel och vatten och dimma som sakta la sig över sjön.

God Natt
❤️
Sov gott
❤️


Kommentera inlägget här :