Positivt

publicerat i Allmänt;
Efter några intensivare dagar känner jag att jag har behov av lugn och ro för att kunna gå in i mig själv lite igen. Kunna lyssna inåt. Lämna världens stoj och brus utanför. En stund. 

Men jag bloggar lite först ;-)

Har varit på jakt efter goda nyheter idag. Det är svårt att hitta såna när det är så oroligt i världen. Fruktansvärda bilder och hemska berättelser stannar kvar. Går inte att bara skaka av sig...

Men...
Det sker mirakel. Som när lilla Karina, 3 år, återfanns efter 11 dygn ute på den sibiriska tajgan. Hon hade överlevt tack vare sin hund som skyddade henne från vargarna och höll henne varm på nätterna. De hade ätit bär som de hittat. På nionde dagen lämnade hunden henne för att hämta hjälp. Och hunden visade sedan vägen till det ställe där hon låg.
❤️

Har du hört talas om vänskap mellan ett lejon och en tax? 227 kilo tunga lejonet Bengrävaren och 5 kilo tunga taxen Milo är ett faktum! De har känt varandra sen lejonet var barn. Milos husse är djurskötare. Han är gift och har två barn. I familjen ingår också fler taxar, en vuxen tiger, två tigerungar och en silkesapa! :-) Bengrävaren har en matsmältningsrelaterad bensjukdom som gör honom mindre rörlig. Precis som djurskötaren. Han miste båda benen i en olycka och har nu benproteser. Arbetet med djuren är en del i hans rehabilitering. :-)
❤️

Ja, det var vad jag fann just idag :-)
Idag kom här en riktig störtskur. Det var evigheter sen sist. Och den behövdes för alla torra växter. Skönt att slippa vattna varje kväll :-)

Efter att ha träffat och pratat med ännu en granne här ute "i skogen", konstaterar maken och jag att vi verkligen utvidgat vår bekantskapskrets i sommar. Och vilka trevliga människor det bor här! :-) Ja, alla bor inte här permanent, de flesta har fritidsboende precis som vi.

Nu önskar jag er alla en fin helg
❤️
❤️

Igår var det ännu en sån där bedövande vacker solnedgång vid sjön :-)


Kommentera inlägget här :