Kärleken lyser i mörkret

publicerat i Allmänt;
Ny dag, nya tankar, nya insikter.
Jag tar med mig ord från gårdagen in i denna dag.
Det blev sen kväll innan vi såg Minnesgudstjänsten från Uppsala Domkyrka. ( Hockey och Björn Skifs fick gå före ;-)
Det var ett lågmält och lite tungt program men det fanns ord som tillit och glädje med också. Och ljus.

Men framförallt ord om livets skörhet och livets styrka. 

Statsministerns tal gjorde djupt intryck på mig. Kort, starkt och kärleksfullt. "Att älska någon är bland det vackraste och samtidigt svåraste en människa kan göra. Genom att älska öppnar du upp ditt liv för en stor glädje, men du riskerar också en avgrundsdjup förtvivlan." Sa han bland annat. Och: "Vi kan bära med oss minnena av kärleken. Det kan aldrig tas ifrån oss. Vi kan älska livet i all dess bräcklighet."

"Era liv släcktes men minnena av er kärlek lyser i mörkret."
Stefan Löfven


Och på tal om Statsministern: Nu kom den efterlängtade nyheten! Samarbete över blockgränserna! Ansvar för Sverige! Jag tror du var smart där, Stefan Löfven, när du varslade om nyval....;-) 

Men framför allt, minns att jag skrev om att "mirakel kan ske..."

Vänsterpartiet verkar finna sig i detta och tror att de kan ha inflytande även i fortsättningen. Och SD? Offerkoftor på? Okey, misstroendevotum. 

Det känns som om man kan andas igen...Men journalisterna verkar ha svårt för detta.."samarbete" istället för kaos och konflikter! De pepprar politikerna med dumma frågor...Men de behöver inte oroa sig, konflikter kommer det att bli även i fortsättningen! ;-) Att skriva om...

Men nu och här känns det lite smått tryggare...

Är nu på väg till syster i Morkarla. Dags för henne att "ta över" mamma några dagar. ;-) Egentligen skulle vi firat lite jul hos äldste sonen med familj idag men dumma magsjukan härjar hos dem...jobbigt för dem, tråkigt för oss. Men det är såna tider nu..."Det är som det är..."


Himlen färgas vackert rosa. - 14 grader.

Sinnesro och sinnesfrid!
❤️
<3
Kommentera inlägget här :