Ett skogsmonster

publicerat i Allmänt;
Plötsligt bryts den tysta, stilla, skogsidyllen av ett dånande och brakande ljud. Fram mellan träden dyker ett väldigt monster upp. Ett monster med en jätteklo! Det blir tyst ett tag och en man smyger omkring i skogskanten och tittar på träden. Så startar monstret igen. Den öppnar sin klo och rycker upp träd med rötterna.

Hunden skäller som besatt och jag försöker förgäves förklara att det är markägaren som är ute med sin stora maskin och röjer skog..."Det är lugnt, han får vara här."

Till slut tröttnar hunden på att skälla och lägger sig på golvet med en suck. 
Jag återvänder till bäddsoffan. Det är viloläge som gäller för mig idag. Hosta, halsont, feber, snuva....grrr...

Har lyckats varit ute på två promenader med hunden i alla fall. Intog febernedsättande och så ut i solen. Blå himmel, strålande sol och fågelsång! Vår!?
Solstrålar över stock och sten


Våra skuggor på sjöns mönstrade is


Genom fönstret ser jag nu "monstret" tydligt. Den jobbar väldigt effektivt. Snabbt greppar den trädet, river upp det och klyver stammen. Med en duns faller trädet mot marken. Dess saga är all.... 

Har pratat med en granne. I morgon ska flera av de ståtliga granarna fällas. Det kommer att bli väldigt tomt. Men ljusare och soligare på vår tomt. Flera av dessa granar har kluvna toppar efter en storm för några år sedan. De måste ner innan hela träden faller i någon storm. De står för nära våra hus....
"Men ta inte björkarna", uppmanar jag grannen. Han tar av sig kepsen, kliar sig i huvudet, plirar i solen. "Inte? Men det blir bra glest", säger han. Jo, det är klart...men...Jag tittar på de vackra björkarna..."Du får komma ut i morgon bitti och bestämma," säger grannen.
Björkarnas öde ligger i mina händer....

Det är känsligt det där med träd. De blir som vänner för en....
Efter avverkningen ser det ut som en pelarsal utanför fönstret

Fortsättning följer....
❤️


Kommentera inlägget här :