Störst av allt

publicerat i Allmänt;
"Strö rosor på den väg du vandra, törnen strör så många andra"

De där orden fastnade i mitt huvud i min ungdom och de poppar upp då och då som en påminnelse om vad jag är på jorden för att göra.

Vaknade i morse av ett fint sms från en kär vän. En bild på en underbar blombukett. Vilken fin början på Alla Hjärtans Dag :-) Tack kärleksfulla vän <3

Facebook var idag full med hjärtan och kärleksfulla hälsningar. Men också bitterhet och klagande på Alla Hjärtans Dags existens. Så sorgligt. Visst kan man kritisera alla dessa kommersiella dagar men allt blir ju vad man gör det till. Vi väljer. Vi kan välja att bara tänka negativt eller välja att hylla kärleken. Den stora allomfattande kärleken som vi alla är en del av. Kärleken som är källan till allt liv. Det är inte bara den romantiska kärleken som kan firas. (Men låt de som är kära få göra denna dag till något speciellt om de vill) Kärlek till barn, föräldrar, vänner, djur, naturen, moder Jord..Hylla livet! 
Så länge våra hjärtan slår lever vi! 

Det behövs inga presenter, kort eller blommor för att visa sin kärlek. Kärleken kan inte köpas. Omtanke räcker. Leende räcker. Kram räcker. Ord räcker. 
Hur ofta talar vi om att vi tycker om varandra? Hur ofta talar vi om för den trevlige grannen att vi är glada över att ha just hen till granne? Hur ofta visar vi våra vänner att vi är glada att de finns? Det ska man göra alla dagar. Visst! Men gör vi det?? 
Den här dagen kan vara en bra dag att "passa på". ;-)

Så istället för att smittas av bitterhet och låta taggarna sticka mig i hjärtat så tänkte jag: Nej, jag vill strö rosor! Jag vill påminna om kärleken och sprida den som ringar på vattnet :-)


Jag tänker på det Lasse Åberg svarade när Mia Skäringer undrade hur Lasse och hans fru lyckats leva så lång tid ihop: "Om man har en blå lerklump och en röd lerklump och för ihop dem till en klump kan man inte skilja den ena från den andra."(Ungefär så sa han)
Så är det med kärleken, den sammansvetsar oss :-)
Den här beställda boken dök upp i posten idag. Passande :-) Blir kanske nästa bok att läsa eller så får mamma läsa den först ;-)

Var rädd om dig! Var rädd om ditt hjärta! Var rädd om kärleken!  Dela kärleken med andra :-)
För du vet väl om att du är älskad?


Kärleken har många färger och många uttryck <3


Från mitt hjärta till ditt hjärta: KRAM
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Kommentera inlägget här :