Vänliga ord

publicerat i Allmänt;
Det är måndag och Vänliga Veckan. Visst, man ska vara vänlig alla veckor men det skadar ju inte med en påminnelse ibland ;-)

Vad innebär det då att vara vänlig? Jag kollade synonymer till ordet vänlig och hittade följande:
välvillig, tillmötesgående, godhetsfull, blid, snäll, trevlig, hygglig, bussig, hjälpsam, tjänstvillig, godhjärtad, vänskaplig, ämabel, älskvärd, artig, rar, solig....

Själv förknippar jag vänlig med orden artig, snäll och välvillig. Vad är då ordet "ämabel" för något? Det låter gammaldags och jag skulle gissa att det betyder ungefär: älskvärd. Efter en koll ser jag att ordet också kan översättas med bl a charmant. :-)

Hur som helst: Vänlighet föder Vänlighet ❤️

Och jag läser på Wikipedia att vänliga människor har lättare för att samarbeta och tänka positivt. :-)

Alla vet ju hur härligt det är att bli vänligt bemött i affärer. Dit vill man gärna återvända. Och att bli vänligt bemött inom vården är ju första steget till läkning.

Att säga tack, att le mot någon, att be om ursäkt, att visa omtanke, att erbjuda hjälp, att ställa upp...vänlighet är så mycket och kostar så lite :-)
Den här har jag lagt upp förr här på bloggen men jag tycker att den passar så bra idag så den får vara med igen ;-)

Lite varmare var det idag här hos oss. Men lika solfattigt som senaste dagarna. Vänlig är ju synonymt med solig så om vi är vänliga så sprider vi väl lite solsken omkring oss?! :-) Vi kan i alla fall försöka!

Jag visar min "vår-vinter-ängel" igen också. Hon målades för ett år sedan och hon vill förmedla hopp, ljus och energi till er alla!


Vänliga hälsningar från mig
❤️

Kommentera inlägget här :