Kameler till pappa???

publicerat i Allmänt;
Efter att ha chattat med en vän från gymnasietiden vandrar mina tankar tillbaka till november 1976. Skolresan till Israel. Vi bodde på arabiskt hotell i Jerusalem. En del kvällar satt vi i baren. Några som alltid satt där var några medelålders män. En av dem tittade väldigt mycket på mig. Det kändes lite olustigt så jag såg till att jag alltid hade någon killkompis vid min sida. En kväll ville mannen bjuda på cigarett. Jag tackade nej. Röker ju inte. Då ville han bjuda på en drink och jag var på väg att tacka nej när min kompis väste på svenska till mig att "du måste tacka ja, annars blir han förbannad". Okey, jag tackade motvilligt ja. Nu kom ett samtal igång. Det visade sig att den här mannen ville gifta bort mig med sin brorson!!! Och han menade allvar! Han berättade stolt att min pappa skulle få ett visst antal kameler för mig! ( minns inte hur många kameler jag var värd...). Vad jag svarade minns jag inte. Jag skrattade nog mest. Nästa kväll hade mannen sin brorson med sig.. Så pinsamt! Brorsonen var snygg och såg förtjust ut när farbrodern pekade på mig. Hjälp!!! Jag rusade ut från hotellet med en förvånad tjejkompis i släptåg...Vi tillbringade kvällen på olika barer och smög oss sent in på hotellet sen. Och jag undvek hotell- baren resten av tiden ;-)
Men jag kan ändå inte låta bli att skratta åt händelsen. Tänk om jag tackat ja och min pappa hade fått hämta ut en massa kameler på Bålsta järnvägsstation.... Ha ha ha....:-)))
Kulturkrock kan man väl kalla detta???
Eller kulturchock kanske?
Jag hoppas att brorsonen blev lyckligt gift. Jag är i alla fall lyckligt gift. Även om min pappa aldrig fick några kameler....:-))

Nu är visst vintern på ingång. Väderrapporterna talar om kyla, snö/regn och kraftig vind. Bäst att börja pälsa på sig nu...

Varma tankar sänder jag er alla!
❤️

Kommentera inlägget här :