Oktoberljuset

publicerat i Allmänt;
"Ja, då säger vi så", avslutar vännen telefonsamtalet....
Det här uttrycket stötte jag på först när jag i tonåren flyttade söderut till Uppland.I början satt jag förvånad med luren i handen och funderade..." Vaddå?" "Hade vi beslutat något?" "Nej..." ;-)
Nu har jag vant mig. Det här är bara ett av många uttryck, som vi häver ur oss utan att det egentligen har någon mening. ;-) (Förutom då man faktiskt bestämt något förstås)

Det är lite kul med sådana där uttryck men det måste vara svårt med alla dessa fraser för dem som försöker lära sig svenska språket....

Det var fullmåne förra natten. Någon som kände av den? Jag gjorde det. Hade svårt att somna och när jag väl gjorde det så vaknade jag till en massa gånger. "Fullmåne", tänkte jag och somnade om. Igen...
Många tror inte på att månen har någon påverkan på oss människor. Själv anser jag att det är helt naturligt att vi påverkas. Varför inte vi när nu månen påverkar ebb och flod? :-)


10 oktober. 
Blir så glad när jag ser att Malala får Nobels Fredspris!!! <3 Läser också lite om den andre fredspristagaren Kailash Satyarthi. Om hans kamp mot barnarbete och barns rätt till skolgång. Vilka värdiga vinnare! <3

Höstfärgerna blir starkare och klarare när det regnar, konstaterar jag under förmiddagspromenaden. En räv besökte gården i morse. Så söt. Tyvärr inget foto.


Dagens hjälte är Elias, 11 år i Rejmyre som samlar in kläder och leksaker och skänker till flyktingbarn från Syrien. Han vill hjälpa till så gott han kan. "De har så lite. Då kan en fotboll eller en liten docka göra mycket", säger han till SVT.
En liten kille med ett stort hjärta! ❤️
( Källa: Lajkat)

Efter regnet kom solsken...:-)
Sen mörknade det igen. Mulnade på och det föll några droppar i den ljumma luften. När jag tittade upp mot himlen fanns det där, det där speciella "oktoberljuset". Det är så vackert.


Fredagskväll. Maken är på väg in till stan för att möta sonen. Gavlerinken. Hockeydags...och jag får TV:n helt för mig själv. :-)

Värme, ljus och kärlek önskar jag er. Och en massa glädje :-)
❤️
"Ja, då säger vi så" :-)

Kommentera inlägget här :