Samexistens

publicerat i Allmänt;
Att leva i fred, frid och harmoni...det önskar man ju att alla fick göra. De allra flesta vill göra det också. Ändå ser vår värld ut som den gör.
Igår "råkade" jag se något av det vackraste jag sett på TV någonsin. Missade början men det går ju att fixa efteråt. 
Kanske såg du Dokument Utifrån på 2:an? En svensk dokumentär om israelers och palestiniers gemensamma kamp för försoning istället för hämnd. Det är en ny rörelse som växer fram och i spetsen går anhöriga från båda sidor som mist sina nära i konflikten. Endast genom att lära känna varandra, prata med varandra kan vi nå fred, menar de. En idé om en revolt mot våldsamma, maktfullkomliga män....
Man fick en bra inblick i båda sidors livssituation. 
Vad var det då som var vackert? 
Svar: bilderna från Fredens Oas. Jag har bloggat om denna by förut men tar det igen. För det är så kärleksfullt och hoppingivande.
Fredens Oas grundades 1972. En by i Israel där judar och palestinier lever i samexistens. Med respekt för varandras kulturer. Barnen går i gemensam grundskola och talar både arabiska och hebreiska. För dessa barn blir det helt naturligt med samexistens. Till skolan kommer också barn från byar runt omkring.
En början till Fred! En by full av Hopp! ❤️
Jag rekommenderar programmet varmt :-)
Höst....

När man ser sådana program blir våra rubriker på löpsedlarna här i vårt land lite "fjuttiga". ;-) Visst ska politiker synas i sömmarna men när "Gudstro" räknas till "lik i garderoben" blir det bara underligt...tycker jag.., 
Att MP:s språkrör och vice statsminister målat sin båt med giftiga färger, det är ju inte så förtroendeingivande...där kommer "skämskudden" fram...men i övrigt är det "inte värre än vanligt"...eller? 


För övrigt tycker jag att det är kaos i mitt huvud just nu. Jag tänker för mycket och gör för lite. Dags att rensa. För att komma igång börjar jag med att rensa i det yttre. Alltså miljön. (Läs: papper!) När man rensar i det yttre rensar man också i det inre. Enligt Feng Shui. Och för mig är det sant, för jag har testat många gånger :-)
Blir det "färdigrensat" någon gång? Svar: nej, nej...det fylls ju på hela tiden! ;-) ( Läs:papper)
Men för ett tag känns det lugnare både ute och inne och en och annan pusselbit hittar rätt i livspusslet. Och många papper finner plats i återvinningen:-) Klarare tankar brukar jag få också, för en stund :-)
Ännu en hjärtesten <3

Vi måste vara sparsamma med vattnet här i stan. Vattenbrist efter den torra sommaren. Det går bra tycker jag. Nyttigt att tvingas "tänka till" ibland...

Du har väl inte glömt att solen går upp för just Dig i morgon också?
❤️


Kommentera inlägget här :