Trollungen

publicerat i Allmänt;
Söndag
Mamma ringer och undrar hur det går med barnbarnsvakteriet. Jo, det går fint. Det är full rulle hela tiden ;-)
Många skratt och "tokerier", precis som det ska vara. Och ja, jo, vi är lite trötta ;-)

Sen pratar vi väder. Och mamma säger: "Visst känns det att det är augusti? Lite vemodigt..."
Ja, precis, lite vemodigt. Vemodet handlar ju inte bara om att sommaren snart är slut, utan också om det faktum att juli var så regnigt att det känns höstligt redan nu....Att det redan nu känns som om man vill summera sommaren...shortsen, linnena, sandalerna, vita jeansen...de är ju knappt använda alls. Ligger längst in i garderoben och funderar på om inte sommaren kommer snart....Och bikinin? Ha, ha, bikini ???

Dagen innehöll både sol, vind och vatten. Prognosen sa regn hela dagen men regnet bestod i en riktigt häftig störtskur! :-) I övrigt moln och en hel del sol med en kall vind. 

När jag går över gården i den ännu ganska ljusa kvällen för att gå upp på kammaren och sova, konstaterar jag att skogens konung, en jättestor älg med stora horn står ute på hygget! Tack för att du visade dig för mig!!!

Och augustimånen lyser gul och rund :-)
--- 

Öppet fönster mot sommardagen..(ja, det gamla fönstret behöver tvättas...)

Måndag. Vaknar vi till en varm solig dag och konstaterar: "bad timing" ;-) Vi ska nämligen sitta i bil större delen av dagen...
Trollungen ska åka hem till väntande far, mor och bror. Medan farmor och farfar plockar ihop, plockar trollungen fram grejer ;-) Och lampor tänds och släcks...Vi hinner leka lite och äta lite innan vi stuvar in oss i bilen. Trollungen somnar nästan direkt :-)
Hur söt får man vara? <3


Hon har lärt sig säga "fafa" och farmor låter ungefär "fabo" ;-) Vi har byggt kojor i sängen, provat solhattar, sjungit "Imse Vimse" och andra sånger, lagt puzzel, sprungit runt, runt, dansat, byggt med klossar, gått på promenad mm....Det kommer att kännas väldigt tomt sen. Nog bara "vovven" som kommer att dra en suck av lättnad ;-) För trots att han också gillar trollungen, är det jobbigt för honom att alltid "vara i vägen" för hennes framfart ;-)
"Jag är helt slut...;-)"

Nu är vi på hemväg. Fick en stund i solen med familjen. Puss och kram och hejdå till trollungen. Stockholmstrafiken flöt på bra norrut. Blir ett snabbt stopp i Knivsta, hos yngste sonen, sen hem.

Läser om senaste hetskampanjen mot tiggarna och blir så ledsen. I en tunnelbanestation har SD satt upp en jätteaffisch i taket där man ber turister om ursäkt för "the mess", alltså fattiga, utsatta människor....Detta kallas politisk reklam och är därför tillåtet...
Jag skäms över att vara svensk när jag ser detta och undrar vart Sverige är på väg? SD skriver också att 2018 kommer de att "städa upp"....
Är det bara jag som får obehagliga vibbar av detta? Förbannad och ledsen blir jag... Svenskarnas hjärtan hårdnar och jag känner inte igen mig i det som kallas politik längre...

Störst av allt är kärleken...sägs det...???
Det lutar inte åt det hållet just nu...

Vet inte vad jag hoppas på längre. Under och mirakel kanske...öppnade hjärtan....

"Om du vill att andra ska bli lyckliga - visa medkänsla
Om du själv vill bli lycklig - visa medkänsla"
- Dalai Lama -
❤️

Hemma i torpet är det fullt med minnen från trollungen utspridda både inom och utomhus. :-) Det känns gott. Vi plockar lite eftersom. Vi blev nog ordentligt trollbundna denna gång ;-)


Låt oss hålla hoppet levande! Om en kärleksfull framtid för oss alla. Det vi ger får vi tillbaka :-)
❤️

Kommentera inlägget här :