Vad 2015 har lärt mig

publicerat i Allmänt;
Ja, vad ska man säga? Vår hund är en stor springer spaniel men han verkar tro att han är en liten hund...och hur bekvämt är det egentligen att ligga i en IKEA-väska? ;-)

Jag börjar så smått fundera på vad det här året, 2015, har lärt mig. Och vilka minnen vill jag ta med mig in i det nya året?

2015...
Det var året jag lärde mig att: lögner och fördomar som upprepas tillräckligt ofta till slut uppfattas som en sanning. Och är en grogrund för rasism.

Det var året då jag tappade tron på medmänskligheten...men hittade tillbaka till den när jag såg allt det goda som så många människor gör.

Det här året har jag insett hur viktigt det är att lära barn och ungdomar att tänka och känna självständigt. Att våga ifrågasätta och att gå på djupet, kolla källorna och motiven. 


Det som framför allt påverkat mig personligen och gjort mig lycklig är alla möten med människor. Spännande, kärleksfulla, inspirerande människor. Knutit nya kontakter och fördjupat en del gamla. Andra kontakter har hamnat i bakgrunden, en del har jag brutit med. Det sista gör ont men har varit nödvändigt. 

Vedic Art är väl det bästa som hänt mig på länge. Är stolt att jag tog steget, vågade och orkade ge mig in (ut?) i det okända. Det okända som visade sig vara "hemma". För mig. 

Sommarens målning som nästan inte hade något slut, är nu upphängd. Tyvärr är bilden dålig, streck kom med som inte ska vara där, men ialla fall, den symboliserar på något sätt det som hände med mig. 2015. 


En stor festlig händelse tillhör också det positiva flödet detta år. Min sons fantastiska bröllop! :-)

Jag har kommit en bit på vägen när det gäller acceptansen av mina begränsningar. Vad jag orkar och vad jag inte orkar. Och att känna att jag "duger i alla fall". :-) Stor hjälp har jag där av min make. Han stöttar mig. <3 Min "livskrycka" :-)

Vad jag ska göra när jag blir stor har jag ännu inte klart för mig. Men det kanske visar sig under 2016 ;-)

Till mötena med härliga människor räknar jag naturligtvis också alla möten med barnbarnen. Barn är de intressantaste människorna som finns! 
Några stenar och en mönstrad matta...här behövs inga pedagogiska plastleksaker för tvååringen ;-) Det här höll hon på med länge...:-) Mobilen fick vara med också på en prick! ;-)

Utåt sett var ju 2015 inget positivt år. Det var året då vi verkligen fick krig, fattigdom, flykt, terror väldigt nära oss. Det som förut fanns långt borta fanns plötsligt här...och vad gjorde vi? Upp till var och en av oss att fundera på det, inte bara upp till politikerna. Tycker jag...

Mina önskningar inför 2016 är dels personliga, dem håller jag för mig själv, dels "världsliga", de återkommer jag till senare. Har du några önskningar? Löften, kanske? :-) 

Hur det blir med min blogg återstår att se. Jag älskar att skriva och fota men... "Det blir som det blir". Vill ni så fortsätter jag nog, har ni tröttnat, lägger jag av. Kanske betyder den ändå något för någon, ännu?

Så där går mina tankar idag. Medan jag städar, tvättar, fixar, bäddar rent...och snart ska åka och handla. 

Visst tar vi med oss 2015 års medmänsklighet in i 2016? <3

Ännu återstår några dagar av detta år. Mellandag och helgdagar. 
Var rädd om dig! Du är värdefull! 
❤️

Kommentera inlägget här :