Glad näsa??

publicerat i Allmänt;
Och så blev det nytt år och vintern försvann och våren kom...Förvirrande? Ja, jag vänjer mig inte vid de här snabba temperatur- och väderväxlingarna. Vi pratar om det maken och jag på väg till jobbet idag. "Lika bra att inse att det är så här det kommer att vara nu", säger jag. Med en suck och sorg i hjärtat. I södra Sverige är det storm. Igen. Många tror på klimatförändringar som följd av miljöförstöring, andra slår detta ifrån sig. För mig är det självklart att när vi utarmar jordens resurser så får det konsekvenser... Vad tror du?

Mycket av de åtgärder som behövs för att rädda vår miljö känns obekväma för oss. Det är liksom lättare att blunda och leva som vanligt. Jag blundar med ena ögat märker jag..."jag sopsorterar ju i alla fall"...;-) Men det är inte tillräckligt! 

Älskade Moder Jord, vi skövlar och förstör Dig. Hur länge till står du ut?
 Du bär oss och göder oss. Vi urholkar dina berg, förgiftar vattnet, förpestar luften, utrotar arter...
Många tror att du kan självläka. Kanske det...? Till en viss gräns?
Jag tror att vi lider brist på ansvar för kommande generationer...så går mina tankar...

"Först när sista trädet huggits ner, den sista floden förgiftats, den sista fisken fångats, kommer den rike mannen förstå att man inte kan äta pengar."
Cree ordspråk

Vid Gavleån, Gävle strand, idag när solen sken :-)

Jag vet att jag låter missmodig idag, årets andra dag. Ja, miljöfrågor engagerar och oroar mig. Lösningar på problem intresserar mig. Tyvärr verkar miljöfrågor ligga långt ner på den politiska agendan nu...

Om alla ofta gick ut i naturen, andades in frisk luft, doftade på växtligheten, smakade, beskådade skönheten, lyssnade, kände på mossan, sanden, vattnet, trädets bark...och funderade på om allt detta är något som ska bestå eller likaväl kan försvinna...så vore kanske fler intresserade av miljöfrågor? Det finns inget bättre sätt att hitta balans i livet än att vistas i naturen! Tro mig ;-)

"De som begrundar jordens skönhet
finner en extra styrka som varar livet ut.
Det finns symbolisk lika väl som faktisk skönhet 
i flyttfågelsträcken, tidvattnets ebb och flod, den knutna knoppen inför våren.
Det finns något oändligt läkande
i naturens återkommande refränger - förvissningen att efter natt kommer gryning och efter vinter kommer vår."
- Rachel Carson -

Kan inte låta bli att flina åt mig själv och skaka på huvudet. Här håller jag på och skriver om miljön och så har jag fallit för frestelsen att köpa  mönstrade pappersnäsdukar!!! Varför? Tror jag att näsan blir gladare om jag snyter mig med näsdukar med älgar på än om jag snyter mig med omönstrade? :-))
Mönstret finns naturligtvis där för att jag ska lockas att köpa..,och så var dem ju så billiga! Suck ;-)

Har bestämt mig! Ska bjuda på bra och roliga miljötips här på bloggen under året...
"Gör det lilla du kan...";-)

Allt gott!
<3

Kommentera inlägget här :