30 juli i brasans sken

publicerat i Allmänt;
Det känns för en gångs skull inte alls märkligt när höstkatalogen dimper ner i postfacket. Varma somrar har jag bara slängt katalogen i "sedan-högen". Orka kolla höstkläder i värsta värmeböljan? ;-)
Men denna sommar är annorlunda....

Vi åkte från ett soligt torp in till staden för att arbeta några timmar. När vi tänkte bege oss till lägenheten kom åskan. Blixt och dunder. Och rejäla åskskurar. Väl ute i torpet hördes inte åskan men rejäla regnskurar blötte ner allt. 
I kväll känns det "urrigt" som svärfar brukade säga. Så vi eldar i öppna spisen...den 30 juli...

Läser om godheten. I form av en tjej, Ellen, som hjälpte en rumänsk familj att samla in pengar för att kunna bygga ett eget hus. Under tiden fick de bo i hennes lägenhet. Kort efter hemkomsten till Rumänien blev deras lille son sjuk. Han behövde opereras. Men det var för dyrt. Tack vare insamlade medel fick han till slut sin operation. Ellen ska nu bli gudmor till den lille pojken. Huset är snart färdigt men framtiden är ändå ganska oviss för familjen. Ellen håller i kontakten och planer görs gemensamt. ;-) De har sina drömmar om att kunna försörja sig själva...
Det finns goda människor! Hjältar! <3
(Aftonbladet)

Och nu kan jag höra hur det suckas i vissa hem: "Jaja, men ska vi inte ta hand om våra egna först?"
Vad trött jag är på detta. Att ställa grupper mot grupper skapar motsättningar som leder till missnöje och hat. Vi ska självklart hjälpa så många vi kan. Våra egna kan vi kämpa för genom vettiga politiska beslut. Och handen på hjärtat, vi är ett rikt land!

Nu har jag vädrat mina åsikter ;-) De bygger på värdegrunden om alla människors lika värde. 

Ord som jag försöker ta till mig och leva efter :-) 

I morgon är det fullmåne. Det är två fullmånar denna månad.

I morgon kommer barnbarnet! :-)

Ljus och Kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :