Tussilago

publicerat i Allmänt;

Lite tilltufsade men söta ändå. De första jag plockat i vår. Tur att jag hade sällskap på promenaden av mina fina vänner, den tvåbenta och den fyrbenta...Annars hade jag nog suttit kvar där vid dikeskanten ännu....När jag skulle resa mig upp skar det till i ryggen: Hjälp! Min tvåbenta vän fick hjälpa "tanten" upp ;-) Tack!!!!

I stan igen. Ätit god lunch på Gavlerinken Arena. Och nu  ligger jag för ankar i sängen igen. Bäst så för ryggen...

Har börjat plockat undan grejer och möbler från fönster och väggar. Nästa vecka kommer de hit och ska fixa fönsterventilationen. Efter 7 år (!) ska vi äntligen slippa ha handdukar/filtar i fönstren mot vinddraget..."Bra jobbat där Skanska!" Not! :-(

Kanske ska köpa nya gardiner till sovrummet nu??? Hm...;-)

Tänk vilken härlig känsla det är att göra någon glad! Jag läser i Aftonbladet om 12-årige Filip som fick ett påskägg fullt med godis av sin mamma när de var och handlade. Men han behöll det inte utan gav det till en tiggare som satt utanför affären. Filip berättar att hon blev väldigt glad och tackade många gånger. "Jag tycker att det är väldigt skönt att ha gjort någon så glad", säger han. :-)

Själv blir jag glad av att bara läsa denna solskenshistoria :-)
Hästhovsört. Släktnamnet Tussilago betyder förjagare av hosta (!). Namnet Hästhov kan vara en förvanskning av "hosthäva", då växten i äldre tider använts som hostdämpande medel. (Källa: Wikipedia)


Man blir ju faktiskt glad av att hitta de där små "solarna" i dikeskanten. Samma glädje varje år :-)

Ljus och kärlek 
❤️

Kommentera inlägget här :