Ur det gamla, något nytt

publicerat i Allmänt;
"Att må så bra som det går"
Är några av de ord som jag tar till mig och bär med mig från Louise Hoffstens bok, "En näve grus".
<3
Jag sitter vid mitt fönster med en mugg choklad efter promenaden. Ser ut mot nysnön och det fantastiska solglittret på ån. Sitter i mina egna tankar. Filosoferar. Har ett lugn i mig idag som inte fanns där igår. Våren vilar lite där ute under snötäcket och jag känner att min huvud vilar från ett "hjärnspöke" som oroat mig en tid. Ett hjärnspöke som egentligen är energi från en fd vän som jag inte bjudit in men som nästlat sig in ändå. Tänk vad starka band man har med vissa människor och hur svårt det kan vara att kapa de banden. Men man måste kapa band ibland. Med dem som stulit ens energi, som utnyttjat ens kärlek och välvilja, som gjort en illa...Ibland räcker det inte med att säga: Tack och adjö. Energierna finns liksom kvar, som splitter i hjärtat, som ilska och besvikelse, som spöke i hjärnan...Men jag har mina knep. Igår visualiserade jag ett avsked och jag bad högre makt om hjälp att kapa bandet. Och ser man på, idag känns hen mer avlägsen, som en dunkel figur i fjärran...

Yes!!!

Jag lovade berätta om L Hoffstens bok;
Läs den om du gillar rock, blues och jazz. Läs den om du gillar poesi och andlighet. Läs den om du är intresserad av hur det är att leva som artist med en kronisk sjukdom.
Louise är en klok tjej, insiktsfull och öppen. Ibland upprepar hon sig och ibland tappar hon tråden men jag gillar boken. Känner igen mig i mycket av hennes tankegångar. Och jag har fått nya insikter :-)


Louise citerar flera dikter ( och fräcka snapsvisor..hi hi) Här är en favorit för mig:
"Sen ett upptäckande av tomheten
Som inte är någon tomhet utan en dörr
Till en tidigare dold verklighet"

En strof ur dikten "Process" av Peter Curman

Ytterligare en sak vill jag bära med mig från boken och dela med mig av. Louise berättar att hon under en resa i Kenya träffade en man som stolt visade henne en kompost (!) "Nothing is waste", sa han. Allt har ett värde. Matavfallet förvandlades till jord i komposten och i den näringsrika myllan odlade mannen bra mat..,inget är skräp! :-) Ingenting blir som det var men det blir något annat.

Ur det gamla,
något nytt
Nya drömmar,
ny musik,
nya ord,
nya framgångar,
ny konst,
nya idéer ,
nytt hopp,
nya goda energier,
nya öppnade hjärtan,
nytt ljus
Som vårblomman
som väcks av ljuset
Nu i ny kostym
:-)

(Mina tankar)


Go lördag
Ljus och kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :