Förvissad om

publicerat i Allmänt;
Ute blåser det kallt. Trots mössa och vinterjacka så fryser jag. Men Talgoxen sitter i björken och drillar och i en annan björk sitter Koltrasten och sjunger på sitt vis. De påminner mig om att trots kylan så är det Vår! Värt att trudelutta för! ;-)

Orden.
Styrkan i orden.
Jag "fastnar" för vissa ord ibland. "Smakar" och känner på dem.
Just nu har jag fastnat för: Visshet...
Att vara förvissad om något... Det är ett starkt och djupt ord för mig. Visshet är synonymt med "säkerhet", "övertygelse", "klarhet" mm...
För mig är visshet något personligt upplevt. Hur många "motbevis" det än finns så kan jag ändå vara förvissad om min egen erfarenhet, upplevelse, kunskap....sanning! :-)
Det är vackert det ordet, visshet, inger förtroende. Är jag förvissad om ;-)

När ännu en oförklarlig flygplansolycka hänt dyker de där eviga frågorna upp: Varför just där, just då? Varför just dem?
Svaret på varför det störtade kanske vi får. En teknisk förklaring. Men alla de andra frågorna... Tankarna ilar iväg till alla de sörjande anhöriga. Må de få den kraft de behöver....
Jag beundrar människor som gör något extra positivt för andra i sitt liv. För att de har möjlighet, kraft, fantasi, mod och god vilja. Läser om en av dem i tidningen "Nära". Hon heter Ninna Lindblad och hjälper utsatta barn i Kambodja. När hon var på semester i landet, 2007, såg hon och berördes djupt av fattigdomen. På eget bevåg startade hon föreningen "Ny Familj- Kambodja". På olika sätt samlar hon ihop pengar till en hjälporganisation i Phnom Penh. Läs gärna mer på nyfamilj.se
:-) 
Jag blir så glad av att läsa om sånt engagemang. Det finns så många goda människor! :-)


Jungfru Marie Bebådelsedag idag. Och Våffeldagen. Maken och jag är otraditionella och äter annan god mat idag och våfflor någon annan dag. ;-)

Nej, det blev ingen yoga för mig igår. Kroppen är inte snäll mot mig nu. Men inom mig växer det fram en vilja, en stark vilja att kunna plocka fram kraft, nya energier, öppna upp...så tillbaka på Bättringsvägen ;-)
Kanske ? ;-)

Ännu finns det lite "go" kvar i den här "tanten" ;-) 
Det kan ni vara förvissade om ;-)

Alla dagar är Din Dag! 
❤️

Kommentera inlägget här :