En sagoö i majskrud

publicerat i Allmänt;
Hur beskriver man en plats som man är känslomässigt rotad i? En sagoö i majskrud. Platser jag sett så många gånger förut men ändå fortfarande fascineras av...
Dikesrenar fulla med ljuvliga gullvivor. Knallgula rapsfält. Kilometerlånga stenmurar. Grönskande fruktträd överallt. Havet. Stränderna. Raukarna. Fiskelägena. Fåren! Lammen som hoppar omkring. En medeltida stad. Vackra ruiner som vilar i grönskan, var och en med sin egen speciella historia. En lång mur och trånga pittoreska gränder. 

Gårdagen tillbringade vi dels hos vänner, dels på öns östra sida. Köpte ett konstverk av en härlig vän. Bild kommer senare. Besökte "Minnenas Museum" där konstnären Åsa Kardin Kedja visar upp en släkts arbeten och livsöden på en gammal gård. Väldigt intressant att vandra runt i hus och uthus och få till sig dess historia.
En av Åsas änglar

På kvällen åkte vi, traditionellsenligt, till Högklint där utsikten är fantastisk. För molnigt för en vacker solnedgång men vackert ändå :-)Utsikt norrut mot Visby

Hotellet har nu väldigt många gäster så det är ont om plats vid frukostarna...

Idag promenerade vi till bilen som fått en "specialplats" att parkeras på. Nära vackra ruinen Helge And.


Efter besök och blomplantering på min fars och mina farföräldrars gravar styrde vi söderut.
Längs det otroligt vackra Ekstakusten. Klart väder så både Lilla och Stora Karlsöarna syntes tydligt. Här Lilla Karlsö.

Stora Karlsö

En rofylld plats att meditera på <3

Gotländska stenar

Snäckor, alger, musslor..vackert

Någon hade byggt sandslott :-)

Naturligtvis åkte vi ner till Hoburgsgubben och tog det "klassiska" fotot. Men jag tycker att grottorna och naturen runt omkring är mer spännande.

Och här var det får...överallt var det får ;-)

En favoritplats: Holm Hällar. Här har jag klättrat i raukarna och även suttit och målat av. Inte denna gång dock ;-)

Här såg det ut som om ett oväder var på gång men det blev inget av med det :-)

Det är tidig lördagkväll när vi återvänder till hotellet. Massor med folk på uteserveringarna. Vi möter folk på väg ut, själva tar vi hissen till rummet och bara vilar och smälter intryck efter ännu en intensiv och härlig dag.

Allt gott!
❤️

Kommentera inlägget här :