Lyckligt liv

publicerat i Allmänt;

Visst är det en skön tanke? Vi behöver inte söka, inte köpa, inte längta...vi kan själva skapa!

Jag säger som jag alltid brukar säga: lyckan finns i det lilla, bara man vågar titta efter. Det är så lätt att tro att lyckan bor i det stora och märkvärdiga. Bara jag kan köpa den där villan, bara jag kan resa till det där landet långt borta, bara jag har likadan fin bil som grannen...Det blir så många "om", så många "när"...och lätt att gömma sig bakom "omöjligheten"...Det är mycket lättare att gnälla och tycka synd om och skylla på omständigheterna! 
Men vi är fria att skapa! Och vågar vi se att lyckan redan finns här och nu, även i det till synes lilla?
När vi är sjuka och sängliggande kan tankarna komna om att "bara jag kan ta mig upp från sängen så ska jag aldrig gnälla mer"...det är när man har det riktigt dåligt och svårt att hantera vardagen som insikten kommer till en: vilken lycklig människa jag egentligen vanligtvis är. Så upplevde jag det när jag var så sjuk för några år sedan. Första gången jag kunde le med hela ansiktet igen, när jag kunde duscha själv igen, gå utan stöd...vilken lycka!
Det gäller att se ur ett nytt perspektiv! Lyckan finns där hela tiden. Den är kanske inte "stormande" eller som ett "rus" hela tiden (det vore nästan jobbigt), den är mer tyst och mild och vi ser den inte för att den är så självklar.
De vackra löven, solnedgången, kramarna, taket över huvudet, jobbet, det tända ljuset, ett barns skratt, en bra film, en älskad sång, skapandets glädje, de nybakade bullarna, äventyret bakom knuten, hjärtats slag, vilan, gemenskapen, den självvalda ensamheten, telefonsamtalet, promenaden, en bra bok.......

Och framför allt bör man nog fundera på att skilja mellan "lyckad" och "lycklig". Det är de "lyckade" människorna som ler stort mot dig i massmedia, men är de verkligen alltid lyckliga innerst inne?
Jag tror inte på t ex "lyckliga skilsmässor" men jag tror på " lyckade skilsmässor" ;-)

Hur du skapar ditt lyckliga liv är upp till dig. För mig handlar det om att byta perspektiv och våga se. Då kommer tacksamheten och i den bor lyckan. Enligt mig ;-)

Nu har jag varit förnumstig så det räcker :-)

För mig var det lycka att kunna vara med på yogan idag! Det kunde jag inte förra veckan men idag kunde jag det. :-)

Inför morgondagen:

Pax et Bonum
Frid och allt gott!
❤️

Kommentera inlägget här :