"I förfäders spår"

publicerat i Allmänt;

Hamnade vid frukosten bredvid en mycket trevlig och pratsam man från Skåne. En skeppare som via sitt yrke varit i mängder av jordens städer. Men aldrig tidigare i Visby. Han var helt betagen av denna vackra stad. Han hade knappt ord för att beskriva skönheten. Nu ska han vid tillfälle ta med sin familj hit. Han hade t o m bott i Härnösand, min uppväxtstad. Gått på Sjöbefälsskolan där och där hade han, killen från Simrishamn, lärt sig åka skidor. Någon gång på 80-talet. Långt efter att jag flyttat därifrån. ;-) Men ändå, en gemensam nämnare ;-) Ett kul möte. Lite extra guldkant en måndag i Visby. :-)

Botaniska trädgården i torsdags

Det åskade lite i morse. Molnen har nästan parkerat sig över ön idag med undantag för några luckor ibland.
Vi bestämde oss för att resa i mina förfäder/mödrars spår. Och denna gång hittade vi äntligen, vi har letat tidigare!, min fars mormors grav. Hon som for till "Amerikat" och kom tillbaka. En enkel stenplatta i jorden med mycket otydlig text. Men det är Laura Petterssons grav. Död 1959. När vi stod där på kyrkogården dök min farbror och faster upp så vi vandrade runt tillsammans. Och även inne i kyrkan.

En gammal port
Ett "mysko" skåp framme vid altaret
Stora, mycket gamla stenar på kyrkogården
Mästerby kyrka. Från 1200-talet

Det är lite speciellt att vandra runt på kyrkogårdar. Läsa på gravstenarna. Undra över människors öden. Klassamhället speglas tydligt i stenarna. De stora, svulstiga för "fint" folk, de små korsen för de mindre "belevade"...

Utanför muren betade fåren lugnt

Vi besökte en kyrkogård till där min farfars släkt finns. Sen var vi både trötta och hungriga och åkte till hamnrestsurangen i Klintehamn och åt god mat och hade en härlig utsikt.

Den pajen var värd att vänta på :-)

Styrde därefter mot vackra Ekstakusten. Det är ett kärt "måste" varje år ;-)

Gillar fiskebåtar...här Eva i Djupviks hamn :-)

Bilder från denna kust har jag visat tidigare i min blogg så det hoppar jag över nu. :-) Eller okey, Lilla Karlsö syntes ganska bra i dag.

Hoppas kunna komma dit någon gång. En ö, känd för sina många fångearter.

Hörde på radion att man hittat fler grottor här på ön! Spännande :-)

Nu dags att lämna rummet för en promenad till China. ;-)

En halv dag kvar här...
Ljus och Kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :