Att besinna sig

publicerat i Allmänt;

20 december. 

Terror är precis vad ordet säger, terror. Nu har vi åter fått uppleva detta i Europa, denna gång i Berlin. Terror uppstår inte ur tomma intet, det finns alltid en förklaring, men aldrig en ursäkt. Jag kan tänka mig att hatet exploderar i kommentarsfälten i dag. Idag döms alla flyktingar , alla invandrare för vad några individer gjort. 

Besinning...vi måste besinna oss... terror och terrorister ska dömas och fördömas...inte ett helt folk...våld föder våld...hat föder hat...hämnd föder hämnd...

Våra tankar går till offer och anhöriga. Låt oss be för fred på jorden. 

Just nu när jag skriver detta inlägg meddelar polisen i Berlin att "de tror att de gripit fel man"...så hur ska då vi kunna döma utan fakta? Många kommer att göra det, men de flesta kan nog besinna sig. Hoppas jag. 


"Plock, städ, pyssel, tvätt..." fullt upp idag. Vi väntar gäster i jul- och nyår. Jag såg någon rubrik om en vit jul i hela landet...men det stämmer inte med prognosen över min "vrå". 
Jaja, det blir jul i alla fall. En brun jul är också en jul ;-) 
Gör som jag, sätt på en skiva med julmusik och sjöng med för full hals så infaller julstämningen direkt ;-) "I'm dreaming of a white Christmas"...eller kanske inte den...? ;-)

Hi hi...

Jag vill ha mer jul
Ge mig mer jul
Jag vill ha mer jul
Ge mig mer jul
Tusen stjärnor som tindrar
Glitter så långt jag ser
Av juleljus som glimmar
Vill jag ha mer

Adolphson-Falcks festliga jullåt. Det här är bara refrängen. Hoppas du hört hela. :-)

Ikväll är jag hockeyänka igen och hunden i vänteläge. ;-) 

Var rädd om Dig! 
Frid och allt gott
❤️ 


Kommentera inlägget här :