Kramar, heder och väsen

publicerat i Allmänt;

Fadime. Fotot från Fb:sidan "Glöm aldrig Pela och Fadime riksförening."

Heder betyder ärlighet, god moral, ära, gott anseende. 
Det är helt obegripligt hur man kan mörda sin dotter, syster, släkting och tala om heder.
När jag idag googlar på ordet "hedersmord" och namnet Fadime dyker det upp mycket skilda uppgifter och åsikter. Men helt klart är att Fadime Sahindal dödades av sin far den 21 januari 2002. Hon mördades för sitt västerländska sätt att leva. För att hon ville vara en fri kvinna. För att hon hade modet att berätta om förtrycket, våldet, hoten. Vad jag kan utläsa så var hon och familjen inte muslimer. En del påstår att de var kristna. De var kurder från Turkiet. 
Hedersmord är tydligen något som funnits i Mellanöstern även innan islams födelse. Om jag läst rätt. 

Usch, ruggigt att skriva om detta, men vi får aldrig glömma...och vi måste tala om det! Bort med ordet "heder", det handlar om mord! 

Idag gläder jag mig över alla kramar som skickas runt på nätet. Det är ju "kramens dag" idag. Speciellt glad blir jag över att inte läst en enda sur kommentar om att "alla dagar är väl kramdagar" ;-) Javisst, ska vi kramas alla dagar men kramen kan väl få en dag av extra uppmärksamhet? 
Kramar får oss att må bra. Kramar reducerar stress, rädsla och ångest. Enligt forskningen. Varför det nu måste forskas på det? Det visste vi väl ändå? Eller? :-)

Igår såg jag det andra programmet med Lars Lerin. Denna gång träffade han Mikael Persbrant. Vilket möte! Ett så fint möte! Se programmet om du inte gjorde det! Rekommenderas varmt <3 Jag blev helt uppfylld av värme i hjärtat av att se dessa två tillsammans. När Persbrant pratar om Lars och nämner ordet "väsen"...åh, vad jag gillar det! :-) Det är så fint, det där: väsen. 

Nu lägger sig mörkret över Gävle Strand där jag bor. Det är dock ljusare lite längre del av dagen nu :-)

Den ljusnande framtid är vår! Eller hur? :-)

KRAM
❤️❤️

Kommentera inlägget här :