Lycklig? Präktig? Tacksam? ;-)

publicerat i Allmänt;

"Är du lycklig?" Frågar Renée (Renées brygga) Lena Philipsson.
Lena svarar: "Man är ju inte lycklig varje dag men generellt är jag lycklig. Jag tycker att jag har det bra." :-)

Tycker det är ett "bra" svar. För så är det väl för de flesta av oss. Eller? Just den här dagen kanske du inte går omkring i ett lyckorus men om du tänker efter så är du väl lycklig i det stora hela? 

Vi uppmanas ju hela tiden att söka lyckan. Någon annanstans...som om det är något vi kan uppnå... Eller något som kan köpas....eller vinnas...
För stunden kanske. Visst har vi alla speciella händelser, speciella ögonblick då vi var väldigt lyckliga. Då lyckobubblorna bara växte och växte...

Men kan det vara så att lyckan finns där hela tiden? Hos oss? Om vi tänker efter. Om vi känner efter. För vad är lycka? Mycket pengar? Om man tittar på de rikas dokusåpor är det lätt att konstatera att de inte direkt verkar vara harmoniska och lyckliga. 
Visst är det kul att kunna köpa allt man vill ha. Men är det lycka? 

För mig är lycka att få vara den jag är. Att orka stå i min sanning. Att ha underbara människor omkring mig. Att ha ett hem,make, arbete, familj, vänner, släkt. Närhet till natur och djur, hav och sjö. Lyssna på musik, se film, måla, läsa en bok, yoga, promenader, möte med människor...
När man varit så sjuk som jag har varit och delvis är, så är lycka vissa dagar att orka kliva upp ur sängen och känna att benen bär mig. Jag har det bra. Jag är lyckligt lottad. 

Lycka tror jag också är att kunna glädjas åt det lilla, det vackra, det goda, det vardagliga. 
Lycka för mig är att kunna se de vackra grå nyanserna. (Vet att jag tjatar om detta ;-)

Lycka är också att då och då få vara lite arg eller redigt förbannad. Att ha möjlighet att gnälla lite lagom ;-) Utan att stanna i dessa känslor. 

Ett särskilt lyckligt ögonblick var det inte för mig när min stifttand plötsligt ramlade ur. Men lycklig är jag att jag lever i ett land där jag kan få tandvård. Visst är det dyrt men ändå....

Ett lyckligt ögonblick var när jag igår packade upp beställda varor från butik Silvertassen i Alfta! 
Så fint, så nyttigt, så gott <3

Vädret här där jag är skapar inte direkt några lyckobubblor inom mig. Snöblask. Men jag har bra kläder och stövlar för detta väder. Och en stuga med en värmande brasa. Och en längtan till våren. Att längta är en del av lyckan. Tacksamhet är en del av lyckan.


Kanske tycker du att jag låter för präktig i mitt inlägg idag. ;-) Självklart är jag olycklig över en massa saker, men i grunden är jag en lycklig människa. Tacksamhet är min bas. Den skapar lycka. Och som det står i bilden i början: "Ett lyckligt liv är en pågående process."



Lyckotankar till Dig
❤️

Kommentera inlägget här :