Regnbåge och lite närmare himlen

publicerat i Allmänt;

Åter i torpet. Det blåser allt kraftigare här nu. Undrar om det där ovädret med tromber som varit i södra Sverige kommer att komma hit också? Solen skiner idag med och värmen består.

Vacker regnbåge över ån i går kväll. Passade så bra just då. Happy Pride! <3

Jag hade tänkt titta på TV i går kväll men det hände så mycket vackert och magiskt på himlen så jag hade svårt att fokusera på programmet ;-)

Jag är så glad över utsikten från vår lägenhet på tredje våningen. Känns som om man kommit lite närmare himlen :-)

Ibland är det så skönt att få lite perspektiv på tillvaron och tiden vi lever i. Läser Lena Mellin på Aftonbladet idag. Hon skriver om sin mormor som var född 1901 och blev 95 år. När Lena frågade sin mormor vad som blivit bättre under hennes livstid svarade mormodern: "Allt!" :-)
Och så är det ju. Allting går ju framåt. Trots krig, våld och annat elände. Och vi lever i en mycket mörk tid nu. Men det har varit väldigt mörka tider förr också. Under Lenas mormors levnad var det två världskrig och kalla kriget, t ex. Och jag såg något om att terrorismen i Europa var än värre på 1970-talet än vad den är nu. Som Lena så riktigt skriver: "Efter regn, kommer sol". Det kommer att bli bättre tider...

Vilsamt och varmt vid bryggan idag, eftermiddag. Andungarna ser fullvuxna ut nu. Vinden susar i träden. Julis sista dag. Under natten går vi in i Augusti. Tack Juli, du har varit underbar!!!

I morgon fortsätter "Torpet berättar" :-)

Ljus och Kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :