"Dem är mång" ;-)

publicerat i Allmänt;

Är det "gammdomen"? Eller vad är det? Varför kan jag inte sitta i solen någon längre stund nu för tiden? Jag som aldrig haft problem med det förr. Förr blev jag fint brun också av att "bara titta ut"...nästan...numera blir jag sällan ens röd och det bruna tar sin tid att mogna och synas ;-)

Okey, det är inte så viktigt för mig att bli knallbrun som det var förr. Men liten nyans av beige vore väl trevligt som omväxling till vit...? ;-)

Dem är små men dem är mång...dem sticker i huden men dem sticker inte iväg...och dem "iiinar" och lämnar kliande röda märken efter sig...
Men jag borde väl vara van som uppvuxen i Härnösand och nu boende i Gävle...men sanningen är den att jag vant mig av. Kan inte minnas när jag senast jagade mygg! Minns en hemsk myggsommar i början av 80-talet. Sen var det väl en del mygg fram till midsommar varje år men under 2000-talet har jag inte varit omsvärmad. Däremot har det varit massor med mygg i Uppsalatrakten (där jag bodde förut) vissa somrar...Men nu...är dem här...
Under barndomen minns jag att man tävlade med kompisarna om vem som hade flest myggbett på benen;-)
Nu kanske mina "riktiga norrlänningar" till vänner tycker att jag är pjoskig men jag vill kunna vara ute i varma, ljusa sommarkvällen utan att bli uppäten! ;-)


Igår kväll. Tog vi oss "nästan" ner till sjön men måste vända pga alla mygg som svärmade omkring oss.

"Jag var här först, innan du fick för dig att bädda och lägga på överkastet" ;-)

Maken skrattar lite åt mig då jag under dagens promenad klagar över temperaturen. "Jag tycker att det känns lite kallt." Och det är ju "bara" 18 grader i dag...Igår var det 27,5! Då var det "för varmt"...nej, jag skojar bara ;-)

Yngste sonen med polare är nu i Danmark på väg hem till Sverige. Vilken resa de gjort! Vilket minne för livet! ;-)

När jag numera skriver inlägg i den uppdaterade bloggportalen dyker det hela tiden upp en text, en fråga: "Vad tänker du på?"
Jo, jag tänker på: alla dessa budskap som sänds ut till oss som t ex "du blir vad du äter" och "du blir vad du tänker"...men, tänker då mitt ifrågasättande jag: "om jag äter fel och blir tjock och tänker mig smal..." Vad blir jag då? Hi hi...;-)
Jag tänker också på att det här med Brexit blivit lite väl mycket "tänkte inte på det"...oj, oj,oj, vad har de ställt till med?

Märkliga tankar? Kanske det! Men sån är jag hi hi;-)

Allmän nätfjäril, tror jag detta är. Släkt med pärlemorfjärilarna. Jag tycker att den är söt. :-)

Gräs är vackert! :-)

Nu ska jag klia myggbett och försöka komma igång med lite kreativt, måla t ex. Maken är ute och klipper gräs. Förstår inte hur han står ut med myggorna!

Frid och allt gott!
Andas!
❤️

Kommentera inlägget här :