Ett soligt Här och Nu

publicerat i Allmänt;
En solig dag - ett gladare jag ;-)

Äntligen! Solen skiner in genom rullgardinen och plötsligt känns livet lättare. T o m hostan avtar lite och nästäppan släpper. Förmiddagspromenad! I solsken! Man tackar :-)
Det må se vintrigt ut men det är vår i luften :-)
När molnen dragit förbi och solen värmer och strålar, luften känns klarare och fåglarna drillar - åh - då känns det som om man kan andas igen!!!
Och värken i kroppen släpper sitt fasta tag och kroppen slappnar av. :-) En suck av lättnad och ett beslut: njuta av denna dag, ska jag! 
Möter fina grannen och vännen på promenad med härliga labradoren. Vi samtalar om ditt och datt. Man kan tro att man sällan möter människor här ute i "skogen", i byn som inte ens är en by. Men det sker allt som oftast och det är mysigt. Få höra vad som hänt sen vi var här senast, vi "stadsbor" ;-) Även detta har jag bestämt mig för att njuta av. För det varar inte för evigt. Inget varar för evigt. Det är Här och Nu som gäller. 

Jag missade yogan igår som följd av värken. Det känns alltid "fel" när jag missar. Men som min fina yogalärare sa en gång när jag beklagade mig: "Men du är här nu!" :-) Och så är det ju, det är Här och Nu som gäller. 

Överläkaren och forskaren Agnes Wold blev vald till Årets Kvinna, såg jag. Kärringen mot strömmen ;-) Jag läste hennes 10 budord och det mesta är ju befriande men jag håller väl inte med om allt. Det hon säger är ju väldigt vetenskapligt och handlar om kroppen. Missar hon inte en detalj? Själen? Hon reagerar starkt emot mindfullness t ex. Kanske borde hon läsa på lite mer? ;-) Men jag är helt överens med henne när det gäller det här med att skuldbelägga t ex cancerpatienter med att "du har inte ätit rätt, du har inte tänkt rätt dvs tillräckligt positivt" osv. Även renlevnadsmänniskor får cancer...Att skuldbelägga är nog det farligaste och mest kränkande man kan göra...
Skulle vara intressant att få veta vad A Wold tänker om döden? 

Hur som helst, Malena Ernman kom på 6:e plats. För mig är hon nr 1 :-) Hon sprider kärlek omkring sig och hon är väldigt modig i kampen för allas lika värde. <3
Vacker är hon också, inifrån och ut och hon sjunger ju inte så "pjåkigt" heller ;-)

Ikväll börjar ännu ett av mina "favvoprogram" "När livet vänder"....Gillar program som handlar om verkliga människor, i verkliga livet. Människor som delar med sig av sina svåra upplevelser och om hur de tagit sig igenom det svåra. Jag lär mig mycket om människors livsvillkor och människors styrkor av såna här program :-)

Och på tal om styrkor: har ni läst om Bibihal Uzbeki,105, år från Afghanistan? Hon har lyckats, med hjälp av familjen, fly hit till Sverige! Längs vägen fick hennes barn och barnbarn bära henne på ryggen. Otroligt! :-) Men sant! Människors styrka...
Blå himmel! Njutbart. Tacksam.

Ljus och Kärlek
❤️


Kommentera inlägget här :