Det hände något allvarligt

publicerat i Allmänt;
"Det händer inte här"..."här är det ju så lugnt"...
Vanlig reaktion när mord har begåtts på en plats där man inte förväntar sig det...
Rubrikerna om dödsskjutningarna får mig alltmer sällan att läsa texten  och den senaste, igår, gick mig helt förbi...tills min mamma ringde...det var där det hände...hon hade inte hört varken skotten eller ambulanserna men när hon och en väninna skulle gå ut på promenad var det avspärrat och poliser med hundar runt deras hus...
Plötsligt kändes Göteborg ännu längre bort än vanligt...

Minnena återvänder. Bilderna på näthinnan som aldrig helt försvinner. Ljudet, som jag först trodde var smällare. Kroppen på marken som hoppar. Tempokassen som fladdrar i vinden. Mamman som förtvivlat flyr med sin baby i barnvagn. Ljudet av skor som snabbt ilar över gatan. Tystnaden. Sen pratar alla med alla. Stora torget i Uppsala i början av 80-talet. Bussen kommer. Skyndar hem. Lyssnar på radion. Och så kommer insikten, jag har sett en man mördas. En ren avrättning. 
Jag glömmer aldrig...

Och för mig finns aldrig mer ett intresse av våldsfilmer eller våldsamma dataspel. Verkligheten är tillräckligt otäck. Vakna, vill jag skrika, våld och mord är ingen lek, ingen underhållning!!!
"Alla kan skilja på verklighet och fiction", säger "experterna" (de som tjänar pengar på underhållningsvåld). Men, nej, alla gör inte det...för gjorde de det skulle inte verkligheten se ut som den gör...då skulle man inte filma misshandel och stolt lägga ut på nätet...Vad händer i våra hjärnor om vi lär oss att våld är enda lösningen på problem? Om hämnd är något självklart? 
Nej, jag skyller inte allt våld på filmer och spel, självklart inte. Våld har alltid funnits. Människan har slagits för sin egen överlevnads skull. I försvar. I hämnd. Grupptryck. Och vi verkar inte vara så mycket klokare nu heller...

Jag går inte omkring och är rädd hela tiden. Jag tror på skyddsänglar. Jag pratar med dem. Då känner jag mig trygg. Om andra tycker att jag är naiv, så är det deras problem. :-)


Mamma sov gott under natten. "Du vet, änglarna", sa hon i telefon idag. :-)

Mordet i Göteborg var troligen en gänguppgörelse. Mordet jag bevittnade var en avrättning av politiska skäl. 

När jag går runt på tomten idag får jag plötsligt syn på en söt blomma som jag inte lagt märke till förr. Troligen har den alltid växt på gården vid den här tiden på året. Den syns tydligt i fjolårsgräset. Tittar i mina blomböcker. Det kan vara ett Backskärvsfrö...? Om så är fallet växer den upp sen, stjälken blir 10-15 cm hög. Och ser ut som en helt annan blomma. När jag ser en bild på den höga växten så tycker jag mig känna igen den :-) 

Så söt! För säkerhets skull ska jag höra med min svåger vad det är för sort ;-)


Denna söta behöver ingen närmare presentation. <3

Idag kan vi ha ytterdörrarna öppna och släppa in den ljuva vårluften. 

Praktiskt med en dörrmatta som ser sliten ut redan från början ;-)

Gå varsamt på vår jord
Dela kärleksfulla ord
❤️
Pax et Bonum
❤️


Kommentera inlägget här :