Novembergrått och novemberlila

publicerat i Allmänt;

Äntligen lyder kroppen mig lite bättre och äntligen har jag lite mer energi. Har t o m orkat åka ut till torpet och ligger nu på soffan och njuter i skenet och värmen från den knastrande brasan i öppna spisen.

Ute mörknar det redan. Nere vid sjön var det tyst och stilla. Bara en kråkas kraxande hördes.

Igår låg dimman tät över oss. Snacka om novembergrått! På förmiddagen fick jag ett "tokryck" och frågade maken om vi skulle passa på att gå en sväng på stan nu när yngste sonen var hos oss och kunde vara hundvakt. Och så blev det. Vi passade på att handla julklappar. Besökte några mIndre butiker. Skönt att slippa stressa. Hinna prata lite med personalen och hinna titta sig omkring ordentligt.
Sen var jag helt slut, men tacksam över det jag orkat. Fick dock lov att orka lite till på eftermiddagen för då blev det jobb :-)

Igår kväll gjorde jag för första gången en anmälan på Fb. Det var Malena Ernman som vädjade om hjälp med att anmäla en vidrig grupp som skriver och sprider fruktansvärda lögner om henne och kallar henne för hycklerska och diverse könsord och svordomar...det är vidrigt att sånt här får förekomma! Och vad lever de för liv de som startar såna här grupper och de som följer, vilka är de?

"Nä, det verkar inte vara så lockande att hoppa i " :-) Fast det vill han ju inte på sommaren heller...;-)

Idag tyckte jag mig se den där lila skiftningen i det grå. På de kala träden som sträcker sig upp mot himlen. Ungefär sån lila nyans som man kan ana tidig vår. Har du sett det?

Tur att det fanns en snöfläck kvar när man får lust att knapra lite snö ...;-)

Tänd ljus - tänd hopp!
❤️

Kommentera inlägget här :