Kunskap och yoga

publicerat i Allmänt;

Jag fick mig ett gott skratt när jag såg denna på Fb. Så träffande om vår samtid! Vi ska ha kurser om precis allting nuförtiden och fort ska det gå...;-))

Men visst, kurser är bra. Allt som kan ge kunskap är bra. För jag förstår allt mer att det är okunskap och faktaresistens (nytt, bra ord) som är de stora problemen idag. + brist på empati förstås...Om man inte har kunskap, om man inte förstår hur allt hänger ihop, orsak och verkan, historisk bakgrund osv så är man ett lätt offer för populismen. Det största problemet är att många inte vill ha kunskapen, inte tar till sig den...
Det skrämmer mig mest just nu.

Men, insikten om att det är så här och att jag inte kan göra något åt det, är inget jag gräver ner mig i. Det tar för mycket energi. Att kämpa mot "dumheter" är som att hela tiden slå huvudet blodigt mot en vägg...

Vi är människor med hjärta och hjärna. Låt oss använda båda när vi gör våra val <3

Igår klarade jag av att gå på yogan. Trots värk. Och jag är så tacksam över att jag gjorde det, för idag är värken nästan borta!
Läste att det var ännu en som protesterat mot införande av yoga och meditation på en skola. En KD-politiker anser att det är att smyga in religion i skolan. Suck...igen...okunskap...men inte bara det...bakom ligger också ilska över att man tagit bort bön och psalmsång från skolan. Kristendom är en religion. Yoga är inte en religion! Punkt. :-)

Idag har bilen fått vinterdäcken på sig. Det är dags...

Jag har kanske låtit lite "upprörd" eller "småarg" i inlägget idag. Men nej, jag bara filosoferar över "dagsläget" ;-) Jag vill förstå min omvärld. Och när jag kommer till insikt om något vill jag dela med mig av den. Den kanske inte överrensstämmer med din insikt men det gör inget. Huvudsaken är att man tänker efter ibland. Stannar upp och filosoferar lite om varandet och tillståndet. Och så har man rätt att reagera på "dumheter" ;-)

Filosofera, meditera, be...ibland. Läs på, pröva på, skaffa kunskap, lita på din intuition. Och säg ifrån! Det är "regler" jag försöker leva efter. Observera: försöker ;-)

Fred och kärlek
❤️

Kommentera inlägget här :