Du Duger precis som Du är!

publicerat i Allmänt;

Hej!

"Alla andra bara tänker på sig. Det är bara jag som tänker på mig."
Kommer jag ihåg att det stod på en tavla som satt på väggen i mitt barndomshem. Det var naturligtvis menat som humor, men allvarligt talat, nog känner vi väl alla så från och till ;-)
Det är ju mänskligt!
Jag känner inte så just nu. Tvärtom. Men periodvis så har jag väl känt så.

En av fördelarna med nätet är att man hela tiden kan hitta någon kurs eller få uppmuntrande ord om att tänka positivt, ändra sin inställning, hitta sig själv, bli ett bättre jag, komma ur sin comfortzon, ha ett bättre liv...

Meeen...;-) ibland blir jag trött på det här...det har blivit en hel industri detta. På samma sätt som skönhetsindustrin och delar av hälsoindustrin. Alla med ett ytligt budskap: "du duger inte som du är". Och jag är så trött på att ständigt påminnas om detta...:-(

Men sanningen är ju att vi duger precis som vi är! Trots att vi har gropar i låren, deppar ibland, åldras naturligt, har en sjukdom, inte klättrar på karriärstegen, inte följer modetrender, får känsloutbrott, väger för mycket eller för lite...

Jag tror att vi alla skulle må bättre, om vi fick följande budskap:

* du är vacker precis som du är
* du duger och räcker till
* du är älskad för att Du är Du
* du har rätt att älska dig själv och dina medmänniskor precis som dig själv
* du har rätt att säga ifrån, säga nej och säga ja
* du har rätt till din sorg och din glädje
* att uttrycka sina rädslor, sin sorg och sin inre sanning, är styrka, inte svaghet
* lita på din intuition, din tro, dina upplevelser
* stå i din sanning

Dessa budskap finns ju också men inte så ofta eftersom ingen tjänar pengar på dem. ;-)

Om man mår dåligt av sin övervikt, blir sjuk av t ex stress, vill piffa upp sig lite, våga pröva något nytt osv, så är det ju väldigt bra att det finns hjälp att få från "proffs". Men i övrigt så "duger du som du är."

Mest upprörd blir jag dock när människor med svåra sjukdomar och svåra smärtor får höra eller läsa att "det är något de själva dragit till sig"...attraktionslagen. Innan man helt smälter den lagen så bör man tänka efter om man är beredd att "ta det onda med det goda" s a s...Jag tycker att mycket låter förståndigt och självklart med den. Positiva tankar attraherar positiva energier. Men motsatsen blir lite väl mycket "synd-och-straff-tänk" för min del.
Det är min reaktion, mitt tänk. Jag respekterar andras reaktioner och tankar kring detta. Men, om man gör någon annan illa, då blir jag förbannad.

Vi är lika men olika. För vissa av oss är allt svart eller vitt, för andra är det mer en blandning av gråa nyanser. ;-)

Huvudsaken är att vi sprider medkänsla, ljus och kärlek till varandra.

Tack för ordet!
Vad känner du? Vad tänker du? Kommentera gärna. :-)

Och nu undrar väl vän av ordning hur jag har tid och ork att skriva ett sånt här långt inlägg idag? ;-) Jo, men visst, så här är det, maken har tagit med barnbarnet till stan för jobb och ärenden, så hunden och jag vilar och samlar kraft :-)
Och Kicki x2? Jo, de är med till stan, vad jag vet...sist jag såg dem var de "fängslade vid varandra" :-D

En solig dag idag också. Tacksam.
Ljus och Kärlek
❤️

Hösten börjar synas :-)

Kommentera inlägget här :