Körkmakk och annat gotländskt ;-)

publicerat i Allmänt;

Och solen gick ner i moln i havet. Otroligt vackert. 
Sent bestämde vi oss för att testa hotellets restaurang och det ångrar vi inte. Jag åt en gudomligt god röding. (Senast jag åt röding var i Fatmomakke. 2007?) Underhållning hade vi också. Av varierande kvalitet. ;-) Ett stort sällskap hade fest och det skulle sjungas. Lät först mindre bra...men så blev det plötsligt piano och riktigt proffsig sång. Så skönt att bara sitta stilla och njuta efter en aktiv dag. 

Förra året var Staffan Scheja här. Det är han i år också. I sällskap med en vacker kvinna och en liten svart hund. :-)

Igår lärde jag mig ett för mig nytt ord: Körkmakk...
En liten röd krabat som det bl a vimlade av i Fårö kyrka. Gotlands landskapsinsekt. På svenska heter den Riddarskinnbagge. 

Ur Gotlandsguiden

Idag undrar jag om solen överhuvudtaget gått upp? Så mörkt och grått...eller okey, om det är något man lärt sig denna sommar så är det ju att solen finns där bakom de gråa molnen ;-) Ett sorts mantra för sommaren 2017...;-) 

Det blev "värre"...regn, skur, regn, åskskur, skyfall, regn...

Nej...Krusmyntagården får vänta...

Vi drog till Själsö fina fiskeläge. En fiskare erbjöd oss nyfiskad flundra och det var ju lockande...problem att tillaga den bara när man bor på hotell...;-))


"Kanske mer uppehåll på östra sidan ", tänkte vi optimistiskt och drog rakt över ön till charmiga Ljugarn. Nja...regnet var där också. Men vi hittade ett raukfält som vi aldrig besökt tidigare: Folhammar. 

Vad ser du? ;-)
Två dansande sjölejon? ;-)

Hungern påminde oss om att det var lunchdags. Kanske Hamnkrogen i Herrvik är öppen? Mycket som är stängt nu eller stänger idag. Hamnkrogen var öppen, sista dagen för säsongen. God mat. Och medan vi satt där och njöt vräkte regnet ner utanför...Herrvik tillhör mina favvoplatser. En av sjöbodarna tillhör ett par från Gävle. De var inte hemma. Eller rättare sagt det var kanske "hemma" de var ;-))


Vi tog en väg via Klintehamn tillbaka till Visby. Skulle tagit via Roma för att träffa henne som jag så gärna vill träffa...när ska våra vägar korsas? Så underligt det blir ibland...


Vila. Våra gamla kroppar behöver vila. ;-) Maken ser på hockey. 

Ikväll är det puben som gäller! Tillsammans med kära vänner. Eller "nästan-släkt"? Äsch, det är lite komplicerat att förklara det där ;-))

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Kommentera inlägget här :