Minnen, detaljer och beteenden

publicerat i Allmänt;

Uppsalaminne:

Vännens ivriga röst i telefonen: "Kom! Det är demonstration mot kärnkraften! Vi startar vid slottet".

Klart jag kom! I Palestinasjal (köpt i Israel) och HM:s blå manchesterkappa. Några tittade lite snett och tyckte väl att jag inte såg tillräckligt "vänster" ut. Men vad gjorde det? Det var härligt att få ropa slagord mot kärnkraften. Marschera och protestera. ( Dagen efter berättade min chef, moderat, att "pöbeln" marscherat förbi hennes fina paradvåning...) ;-) 
Och jodå, jag var modig nog att berätta att jag tillhörde "pöbeln" :-)

I mitt botaniserande i bokhyllan hittar jag Eva Mobergs "Pengar eller Livet"... Mina anteckningar påminner mig om det engagemang jag en gång hade. Som ung. Jag är ännu stolt över detta. Att jag var en av dem som sa ifrån. 
Sen blev ju resultatet av omröstningen inte det vi kämpat för men i alla fall...

Uppsala, min älskade ungdomsstad <3 Under en tid då allt var möjligt.

Jag anser fortfarande att kärnkraften bör avvecklas. Vi har ju ännu inte löst avfallsfrågan. Det har vi lämnat till kommande generationer. 

Denna dag, 4 augusti, startade med regn, regn, regn och så plötsligt uppklarnande. :-) I morgon blir det mera regn, på söndag ännu mer...jorden behöver regnet...


Fotade häromdagen lite slitna men vackra detaljer:

Gamla skottkärrans hjul
Gamla parksoffans ena sida
Gamla kaffepannan

Så skönt att ibland ha tid och möjlighet att stanna upp och betrakta detaljer. Det vackra man annars bara skyndar förbi. :-)


Denna dag, 4 augusti, bär också ett tragiskt minne. För 22 år sedan misshandlades 14-åriga John Hron till döds av fyra nynazister...Ännu väcker minnet av detta både sorg och ilska inom mig...Glömmer aldrig! 

Idag handlar de stora rubrikerna om en fd  finansminister som gjort bort sig rejält på en fest. Det där med alkoholens påverkan på beteende. Faktum är ju att hämningar släpper och underliggande känslor kommer ut. Han ångrar sig, så klart och ska söka hjälp säger han. Bra det. Detta är nog snart glömt. Det dyker alltid upp nya skandaler. Kan ändå inte undra över reaktionerna om det varit en invandrare eller en kvinna som betett sig så här illa???

Så blev det fredag igen då. 
Trevlig helg! Var inte rädd - var rädd om Dig! 

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Kommentera inlägget här :