Nya upptäckter på öarna :-)

publicerat i Allmänt;

Hotellfrukostar. Det är gott. Och känns lite "lyxigt" ;-)

Vi startade dagens "äventyr" vid 9. Norrut. Fårö. Så härligt att vara där igen. Nu hade vi bestämt oss: vi åker till platser vi inte varit på förut. Jodå, det finns såna platser trots att man varit på ön massor med gånger. ;-) 

Färjan heter Kajsa-Stina!

Vi vek av en väg tidigare än vanligt. En mycket smal väg. Mot Gamle Hamn. Där finns den kända rauken "Hunden" mer känd under namnet "Kaffepannan"...men visst är det en hund! ;-)

Vad ser du? Jag ser en kvinna/man med nerböjt huvud. Klädd i huva eller dylikt. :-)

Här fanns också gravhögar från vikingatiden samt rester av ett kapell (kyrka).

Vi hade blivit rekommenderade att åka till Kuten. Så det gjorde vi. Och jaa...vad kan man säga om detta ställe? Annorlunda, minst sagt annorlunda ;-) Bilderna får berätta. Vi var inte tillräckligt hungriga för att äta crepes och kafét var stängt. 

Något som däremot var öppet var Fårö Museum och Ingemar Bergmans museum. Båda mycket intressanta. Och kafét hos Ingemar ;-) hade Saffranspannkaka med grädde och salmbärssylt! Äntligen! Evigheter sen jag åt detta senast! 

Ingmar och jag ;-)

Jodå, jag har sett honom i verkligheten. Han och Ingrid. Vi flög med samma plan till Visby en gång för många år sedan. :-) 


På Fårö museum kunde man följa Fårös historia i bild och text. Vi kom i samspråk med ett mycket trevligt par som arbetade där. De hade så mycket att berätta. Hon var uppväxt på Fårö, han kom från Dalarna. :-) Och så var de bosatta i Småland nu. Men har hus på ön. Hon var noga med att särskilja Gotland och Sverige (fastlandet) ;-) 

Vi lämnade Fårö för ännu ett nytt äventyr. Bungenäs. Ett stort kalkbrott. Vi visste att resturang och annat var stängt men vi åkte dit ändå. Eller åkte. Det gick inte att åka ända fram. Vi promenerade. Det fanns cyklar att hyra via en app men "nej, vi kan gå"..."så långt kan det väl inte vara"? Jo, det var långt! Men solen sken från en molnfri himmel, fåren betade vid sidan om oss, fåglar kvittrade, allt var stilla...nästan magiskt...


Här satt vi en stund och njöt av solglittret och vågorna som krusades mot stenstranden.

Kärleksljus från mig och öarna!

❤️

Kommentera inlägget här :