Ett dopp i alla fall

publicerat i Allmänt;

-" Va!, ska ni bada!" Grannen stannar sin fyrhjuling bredvid oss.
-"Nja, inte jag, men hon", svarar maken och nickar mot mig.
-" Usch", säger grannen. "Vågar du? Det är ju kallt i vattnet."
-" Ska försöka", säger jag. "Ett dopp i alla fall". :-)
-"Ja, det blir nog ett snabbt dopp det", skrattar grannen. 

Två dopp blev det! Inte pga temperaturen för det var varmt, utan för att det är så lågt vatten. Ska man simma måste man ta sig långt ut, bland sjögräset...nej, jag njöt av att bara vara i vattnet denna varma, ljuvliga sommardag. 
Fick ut en ovillig hund en bit ut i vattnet också. Vad gör man inte för lite godis? ;-) Tänkte den vattenapporterande spanieln som inte stämmer in på rasbeskrivningen. Inte på bruksanvisningen heller. ;-) "Vatten? Bada?" "Nej, fy!"
"Men matte gillar att bada!" ;-) 

"Ägaren badar"...;-)

Jag märker att jag går och doftar på mina händer när jag varit i växthuset. Det doftar örter.  <3 Jag gillar omelett och ännu mysigare och godare blir den med färska örter.  Tänker ibland att så här skulle man ha det jämt, året runt...men nej, jag vill leva och bo i Sverige med denna underbara natur och alla fina vänner. Och familjen och släkten. Så då får jag stå ut med de sommardagar som bjuds. :-) och med de andra årstiderna :-) Frysa ner buketter med persilja och ta fram till omeletten en kall, mörk vinterdag! Inte så dumt :-)


Sent omsider denna sommar, hamnade jag äntligen i hängmattan denna eftermiddag. Det är något av det bästa jag vet. Somnar ofta en stund. Det är så rofyllt. Gunga, gunga...


Utsikt uppåt från en hängmatta

Det är alltid något speciellt med de där soliga, varma dagarna när man vet att från och med i natt och en vecka framöver blir det kallare och regn...och lite mulet från och till. Jag är en lyckans ost som haft tid och möjlighet att ta vara på denna dag. Tänker på alla som inte kunnat göra det. Hoppas att prognosen är totalt fel! 


Har man latat sig hela dagen får man lov att jobba på kvällen. Så blir det för mig. :-) 


Jag känner en skön frid inom mig just nu. Njuter av den. Tids nog kommer stormarna igen. 


Allt gott önskar jag dig kära läsare! 

Kärleksljus
❤️

Kommentera inlägget här :