Mörka moln och musik som förenar

publicerat i Allmänt;

Det brakar till något vansinnigt ute. Först tror jag att det är någon byggnadsställning som ramlat. Det byggs runt omkring oss här. Men sen tittar jag ut: mycket mörka moln. Jag är i lägenheten i stan. Nära hav och å. Här mullrar det ordentligt när åskan går. Åska, regn, hagel, mycket stark vind...det är över på några minuter. Så lyser solen igen :-)

Vi invigde vårt växthus igår kväll med ett glas rött. Så satt vi där och njöt medan solen gick ner.

I lördags skrev jag följande:


Ser på Björn Skifs och Badrock på TV. Nostalgi. Översköljs av minnen. Låtarna, artisterna, varma sommarkvällar...Björn Skifs har jag sett många gånger. En av dem var Badrock. I Sunnerstagropen i Uppsala. Tillsammans med vänner.
När man ser flera av artisterna återförenas i Borgholm förra sommaren slås jag av hur bra de fortfarande är. Rock!!! I love it! 

Vackra bilder från Öland. Borgholms slottsruin. Har varit där två gånger. En gång på rundvandring i denna mäktiga borg, en gång på konsert. Inte med Skifs utan med Ledin. Tillsammans med några andra vänner. En magisk kväll. Helt magisk och underbar. 

Minnen som gör gott. Upplevelser jag absolut inte skulle vilja vara utan. Musik, vad vore livet utan musik? 

Några kvällar senare: Den fantastiska konserten i Manchester för att hedra offren och visa att vi är starka tillsammans. Mycket kärlek. Jag skrattar lite åt mig själv. Är så dålig på många av de nya artisterna. Känner igen namnen och tänker: "jaha, är det hen som sjunger den låten"...;-) Men det stämmer ju inte helt för de sjunger inte bara sina egna låtar...All heder till Ariana Grande som hade modet att genomföra denna konsert. Starkt! 
Skönast var att se dessa unga fria kvinnor! Det alla tjejer och kvinnor har rätt att vara. Fria! Starkast och mest berörande är när kören med barn som varit med under dådet sjunger...När Ariana avslutade med "Somewhere over the rainbow" då kändes det så starkt. Tillsammans. Tillsammans. 
Musiken förenar oss. Musiken gör oss starka. 
Nu analyseras konserten på svensk tv. Stänger av. Vill ha min personliga upplevelse levande inom mig. 
Jag märker att jag ofta använder ordet: starkt... så sammanfattning: starkt!  <3

Tvärtemot hatarna och populisternas önskan om att fler ska sluta upp vid deras sida, så sluter sig folk i stället samman i kärlek. Vi hånas för alla ord om kärlek och alla hjärtan som dyker upp överallt. Men vilken verkan har det att sitta och hata? 

Nu blåser det ordentligt igen och mörknar på himlen. Blir kanske mer dunder och brak? Nu har vi tvättat, jobbat, vattnat blommor, handlat...och snart åker vi ut till torpet. 

I ett av mina fönster i lägenheten :-)

Ljus och Kärlek

❤️

Kommentera inlägget här :