Första snön och en gammal skatt

publicerat i Allmänt;
(null)

Ute faller första snön. Den verkar vara lite blöt men den lägger sig på tak och mark. 
(null)
För mig som inte behöver gå ut är det ganska mysigt. Men...jag vill inte ha vinter än...

Jag rensar, igen och möblerar om. Byter gardiner. Det låter mycket det där men det är det inte. Jag gör bara det som kroppen tillåter och det är ju begränsat. Men energi har jag :-) 

Tog ner mammas gamla "hattask" från ett skåp. Den är sliten men har sin charm.  (null)
Några gamla adresslappar sitter kvar. Asken har varit med på bl a resor Härnösand - Enköping :-)

Asken innehåller en skatt. I alla fall är det en skatt för mig. I den ligger en Färiladräkt. Den tillhörde en av mammas mostrar. En jul för många år sedan fick jag den. Vilken ära! Då kunde jag bära den. Tyvärr inte nu...Den är väldigt vacker. Jag tog inte upp och fotade den nu men däremot några "tillbehör" .
(null)
"Lomman". Så vacker! <3
(null)
Broschen och manschettknapparna. De är i silver och ben (?) tror jag och behöver absolut putsas. Sjuklöva silverbrosch. <3
(null)
Sidensjal. Visst är den vacker! :-)

Folkdräkter är ju inte precis så trendigt just nu, förutom för vissa nationalister. ;-) Och hur det blir i framtiden? Ja, vem vet...När jag ser på "Allt för Sverige" och de klär på svenskamerikanerna folkdräkter, tänker jag alltid på min. Har ju ingen dotter och mitt barnbarn lär ju inte vara intresserad. Så...ja, vem vet...Kanske dyker det upp någon i släkten som dansar folkdans eller någon som helt enkelt inser värdet av den. Man behöver ju inte sympatisera med yttersta högern för att bära folkdräkt! 
Förr var det viktigt att man kom från den bygd som folkdräkten tillhörde för att få bära den. Jag är inte från Färila men mina förmödrar på mors sida härstammar därifrån...

Efter en "hemskt" spännande match, är Sverige med i fotbolls-VM! En bragd. Så nästa sommar är det fotboll som gäller ;-) I lagom mängd, för min del ;-) Det är ju inte utan att man blir lite "blågult stolt". Lite lagom nationalistisk. Ha ha..."lagom" är ett väldigt bra ord och väldigt svenskt. :-) 

En annan sport gäller ikväll...så ja, hockeyänka och hund i viloläge igen då...
Själv ska jag se "Det sitter i väggarna" :-)

Allt gott! 
❤️

Taggar: #förstasnön#gammalskatt#färiladräkt#blågulstolthet;

Kommentera inlägget här :