Fritt skapande och absolut höst!

publicerat i Allmänt;

"Alla barn är konstnärer. Svårigheten är att fortsätta att vara konstnär efter att man blivit vuxen"

- Pablo Picasso -

Jag tänker på det där när jag och barnbarnet sitter och målar tillsammans. Äntligen har jag hittat asken med många kritor. Izabelle vill måla lika som jag gör. Så jag slutar måla "föreställande" och övergår till färg- och formexperiment. Målar små cirklar, stora cirklar, streck, prickar...målar över med annan färg, lägger vit färg ovanpå röd..."vad målar du farmor?" "Ingenting särskilt, jag bara leker", svarar jag. Det smittar. Izabelle upptäcker hur roligt det är att ge sig hän och bara helt enkelt måla! "Titta farmor, det blir rosa! Vit och röd blir rosa!"
Sen målar vi "föreställande" också...;-) Hon berättar vad hon målar och hon blir allt mer självständig i målandet. 
Jag låter henne sitta och måla själv. Hon protesterar lite först men snart tar skapandets glädje över och jag ser att hon njuter. Det är en upptäcktsfärd det där, det fria målandet. Jag har fortsatt med det även som vuxen...:-) 

Jag är så glad över att jag orkade åka med till torpet denna söndag. Mulet är vädret fortfarande men det är varmt och stilla. 
Vi tar en promenad till sjön. 

Jag plockar löv och Izabelle plockar några sommarblommor som finns kvar.
Rödklöver t ex
När vi var vid sjön kom två grannar med en traktor och drog upp en flotte på land. Nu är det höst!
Ja, nu är det höst! ;-)

Mina tankar går idag till alla dem som kämpar för amnesti för de ensamkommande unga. Jag vet inte hur de orkar kämpa och jag beundrar dem så mycket. Och oroar mig för dem. Politiker som vänder dem och flyktingarna ryggen, inte låtsas se eller höra eller förstå...nej, jag har inte ord för detta.

Ännu en ung afghan har tagit sitt liv...


Kommer du ihåg dina drömmar när du vaknar på morgonen? Jag vet att jag drömmer mycket och dramatiskt nästan varje natt men jag minns inte detaljer utan det är bara känslan som lever kvar. Frustrerande. Eller kanske är det precis som det ska vara just nu? ;-) 


Önskar Dig krafter och ljus inför veckan. 
Kärleksljus
❤️

Kommentera inlägget här :