Frost, matematik och svampar

publicerat i Allmänt;

Det finns uttryck som liksom inte äger sin riktighet längre: "Lika säkert som ett brev på posten"...t ex...:-)

Något som däremot alltid kommer oväntat är: frosten. Den första kom i natt. Utan förvarning. 
Så efter lunch for vi ut till torpet och bar in växter i gamla husets kök. Några tåliga växter får vara kvar ute ett tag till. 

Och så behövdes fågelmatarna fyllas på. 

En promenad till sjön är obligatorisk. Izabelle konstaterade att det inte gick att bada nu. Men att vädret var fint för det blåste inte. Sant. Det var väldigt stilla. 

Att räkna är något snart fyraåringen ägnar sig åt. Allt kan räknas. Farmors armband t ex. Först är det två armband på farmors arm. Sen får farmor ett till, då blir det tre. Vi håller på så tills vi är uppe i 20 armband! Och jag tänker på M Montessoris ord om hur mottaglig för siffror och bokstäver barn är när de är i 3-4 års åldern...

Vi pratar om hösten. Om vad som händer i naturen. Om de vackra färgerna. Izabelle ser svampar. Hon vet att man inte ska plocka dem. De kan vara "farliga" säger hon. Men räkna dem kan man göra! 

Så olika i färger och former och mönster :-)

Man kan undra varför man ska söka tillstånd för att demonstrera när nazister ostört och utan tillstånd får marschera på Avenyn, skrikandes ut sina rasistiska budskap, idag i Göteborg. Polisen ville inte ingripa eftersom det kunde leda till bråk...?

Mitt förtroende för polisen börjar naggas i kanten känner jag...

Hoppas att din helg varit en bra helg. All styrka inför kommande vecka. Tänk inte bara på andras välmående, tänk på ditt eget också. 

Ur Meningen med livet :-)

Kärleksljus och Hoppfullheter

❤️

Kommentera inlägget här :