Tankar en lördag i september

publicerat i Allmänt;

Egentligen så handlar allt om tro eller inte tro. Konstaterar jag så "klokt" (?) efter att ha bläddrat mig igenom statusar och kommentarer på Fb. Hamnade i en tråd om konspirationsteorier. Genast dyker ord som "foliehattar" upp. Det är ett populärt ord. Det står som motsats till kunskap och vetenskap. Människor som tror på något som inte kan bevisas. Jag är själv ganska trött på konspirationsteorier som t ex att månlandningarna är fejk. Okey, jag var inte med så jag kan ju inte vara säker på att det hände...men varför lägga ner energi på detta? Vilka människor skulle vara intresserade av att hitta på något sådant? I vilket syfte? Ett väldigt stort hemlighetsmakeri med väldigt många inblandade i så fall ;-) Såå...tro't eller ej alltså :-) Ja, du Moder måne har du haft besök av oss människor eller inte? ;-) Jag tror att du har det och jag är fascinerad av detta. Även om jag tycker att vi kunde fixa livsförutsättningarna för alla här på jorden först innan vi gav oss ut i rymden. 
Någon i tråden tar upp healing också. Det är man tydligen foliehatt om man tror på? Okey, då är jag foliehatt! ;-)) (I motsats till månlandning så är healing något jag faktiskt varit med om. Så ja, jag tror på healing, men jag har inget behov av att övertyga andra om att tro :-)

Kurre ekorre är tillbaka ;-)

Två längre promenader blev det idag. I skog och längs väg. I sol och i skugga. En skön klar, hög luft gör det lätt att andas. Precis som september ska vara! 

Det är Å-draget i stan under helgen. Ikväll tänds marschaller längs med ån inifrån stan och ända ut till oss på Gävle Strand. För att välkomna hösten. Det brukar vara väldigt vackert. Men i år stannar vi här i torpet. Känner att vi vill vara här och njuta så länge det är varmt och skönt. :-)

Ormbunkarna har övergått till kopparfärgad kostym ;-)

Jag är Glad över att Mandelmanns vann tre Kristaller på galan igår. Snacka om vårt behov av "back to basic".

Jag är Stolt över att vara Brynäsare. Inte bara för att de har bra hockeylag utan också för deras samhällsengagemang. De har inte längre tröjreklam men ett samarbete med UNICEF. De samarbetar med skolor och tar kampen mot mobbning och rasism. I helgen spelar A-laget mot ett polskt lag i Krakow och besöker i samband med det koncentrationslägret Auschwitz. Bra där! 

Jag Beundrar alla de unga som fortfarande sittstrejkar. Och alla de som hjälper och stöder dem. Trots alla påhopp, kränkningar och annat de utsätts för och trots allt hemskt och traumatiskt de varit med om och de hot om utvisning de lever under så bemöter de alla med kärlek. De ger inte upp! <3


Så fick Mandelmanns sista ordet. ;-) (Jag är inte så säker på det där med ett "enda" liv, men det står ju inom parentes ;-)


Kärleksljus
❤️

Kommentera inlägget här :